Vācijā mudina vērst lielāku spiedienu uz migrantu izcelsmes valstīm (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Imigranti. Ilustratīvs attēls.
Imigranti. Ilustratīvs attēls. Foto: Luis Villalobos/EFE

Vācijā turpinoties debatēm par noraidīto patvēruma lūdzēju deportāciju, Saksijas-Anhaltes valdība mudinājusi federālo valdību vērst lielāku spiedienu pret imigrantu izcelsmes valstīm.

"Šobrīd Vācijā problēma nav lielais ieceļotāju skaits, bet gan nelielais deportāciju skaits," sacīja pavalsts iekšlietu ministrs Vācijas kancleres Angelas Merkeles Kristīgo demokrātu savienības (CDU) politiķis Holgers Štālknehts.

Lielākā daļa noraidīto patvēruma lūdzēju nav deportēti, jo viņu izcelsmes valstu varasiestādes atsakās sadarboties, viņš sacīja ziņu aģentūrai DPA.

Šogad līdz oktobra beigām no Vācijas deportēti 21 122 ārzemnieki, un tas par 103 cilvēkiem vairāk nekā šajā periodā pērn.

Arī Saksijā-Anhaltē tendence ir līdzīga. Līdz decembra vidum deportēti 680 ārzemnieki, un tas par 30 vairāk nekā pērn.

Šobrīd valsts mērogā 40% deportāciju netiek īstenotas pretestības dēļ, kas sastopama imigrantu izcelsmes valstīs, sacīja federālo zemju iekšlietu ministru konferences priekšsēdētājs Štālknehts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu