Daugavpils domes lietā par 10 000 eiro kukuli KNAB kratījis arī Eigima dzīvesvietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) saistībā ar lietu par 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu veicis kartīšanu arī bijušā Daugavpils mēra Riharda Eigima ("Mūsu partija") dzīvesvietā un viņa viesnīcā "Garden", vēsta LTV raidījums "de facto".

KNAB darbinieki Daugavpils domē bija ieradušies otrdien, 18. decembrī, un devušies uz mēra kabinetu, kas jau mēnesi stāv tukšs - kopš Eigims no amata ir gāzts.

Arī pašu Eigimu KNAB aicināja uz domi, bet vēlāk uz laiku aizturējuši. KNAB iztaujāja arī mēra vietnieku Igoru Prelatovu ("Mūsu partija"), kuram lietā noteikts liecinieka statuss.

Jau ziņots, ka KNAB Eigimu aizturēja lietā par 10 000 eiro kukuļa pieprasīšanu, bet viņš tika atbrīvots. Eigims ir paziņojis, ka nekādus kukuļus nav ne prasījis, ne ņēmis, un arī apsūdzības KNAB viņam neesot izvirzījis.

» "Tas izskatās pēc Ziemassvētku pārpratuma." Eigims savu vainu apsūdzībās neatzīst

KNAB informēja, ka septembrī tas sācis kriminālprocesu par to, ka Daugavpils domes amatpersona pieprasījusi kukuli 10 000 eiro apmērā no fiziskas personas saistībā ar Daugavpils domes veiktajām iepirkumu procedūrām būvniecības jomā.

Tika ziņots par kopumā divām aizturētajām personām.

Tāpat KNAB otrdien veica procesuālās darbības Daugavpils domē.

» Eigims: Kukuļus neesmu ne prasījis, ne ņēmis

KNAB sāktais kriminālprocess saistīts ar četrus miljonus eiro vērtiem divu izglītības iestāžu pārbūves iepirkumiem, kuros par uzvarētāju atzīta SIA "Modus būve", liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Dzelme piebilda, ka viņš un viņa klients ir ieinteresēti pēc iespējas ātrāk noskaidrot patiesību. "Tas vairāk izskatās pēc Ziemassvētku pārpratuma. (...) Tiem, kas manipulē ar tiesībsargājošo iestāžu viedokli, vēlamies pierādiet, ka viņiem nav taisnība," paziņoja advokāts.

Ziņots arī, ka Latgales partija aicinājusi atkāpties domes priekšsēdētāja vietnieku Igoru Prelatovu ("Mūsu partija") vai sasaukt ārkārtas domi neuzticības izteikšanai viņam. Partija uzskata, ka Prelatovs kā domes priekšsēdētāja vietnieks ir līdzatbildīgs par lēmumu pieņemšanu, turklāt tieši viņš ir atbildīgais par būvniecības jautājumiem.

Neilgi pirms Latgales partijas paziņojuma Prelatovs aģentūrai LETA pauda viedokli, ka, neskatoties uz satricinājumiem, kas pēdējā laikā skāruši Daugavpils pilsētas domi, tās "darbs ir stabils".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu