Aktīvākajiem sociālo tīklu lietotājiem ir lielāks risks sirgt ar depresiju (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Facebook, Twitter, Instagram – tie ir tikai daži no plašās sociālo tīklu pasaules, kas kļuvusi par neatņemamu mūsu dzīves sastāvdaļu. Tomēr vai tie var cilvēkam izraisīt depresiju? Šādu jautājumu uzdeva Pitsburgas universitātes medicīnas studenti.

Kā vēstīts izdevumā “UPI”, teju 1800 amerikāņu vecuma grupā no 19 līdz 32 gadiem aizpildīja aptauju par savu aktivitāti 11 populārākajos sociālajos tīklos. Vidēji katrs aptaujātais sociālajos tīklos pavadīja vairāk nekā stundu dienā, bet savos kontos ielogojās vismaz 30 reizes nedēļā.

Izrādījās, ka 25% no aktīvākajiem sociālo tīklu lietotājiem bija starp 1,7 un 2,7 reizes lielāka depresijas riska priekšā nekā mazāk aktīvie sociālo tīklu lietotāji.

Tiesa, pētniekiem vēl nav skaidrs, kas kam ir cēlonis, proti, sociālie tīkli izraisa depresiju vai depresija liek vairāk laika patērēt sociālajos tīklos. Cilvēki, kas sirgst ar depresiju, piemēram, varētu censties ar sociālajiem tīkliem aizpildīt tukšumu savā dzīvē.

Saikne starp sociālo tīklu lietošanu un depresiju:

  • Citu cilvēku ieraksti sociālajos tīklos var likt tev domāt, ka tava dzīve ir sliktāka;
  • Pārāk aktīva sociālo tīklu lietošana var būt atkarības no interneta pazīme, ko var saistīt ar depresiju;
  • Sociālo tīklu lietotājam ir lielāka iespēja piedzīvot apvainošanu internetā, kas var palielināt depresijas risku.
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu