Peineram žilbinošs sniegums Eirolīgas mačā; rezultatīvi spēlē arī Strēlnieks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas basketbolists Žanis Peiners ceturtdien ULEB Eirolīgas mačā izcēlās ar 16 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, kas palīdzēja viņa pārstāvētajai Turcijas komandai Stambulas "Dariššafaka Tekfen" savā laukumā negaidīti ar rezultātu 79:75 (24:12, 18:19, 18:22, 19:22) pārspēt Grieķijas klubu Pirejas "Olympiakos", kura labā 15 punktus guva latvietis Jānis Strēlnieks.

Peiners šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā iemeta sešus no astoņiem divpunktu metieniem, vienu no diviem trejačiem un vienīgo "sodiņu". Vēl Latvijas basketbolista kontā deviņas atlēkušās bumbas, divi bloķēti metieni, četras piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kas ļāva tikt pie 21 efektivitātes punkta.

Līdz šim Peiners savā ULEB Eirolīgas karjerā vienā mačā nebija guvis tik daudz punktu un izcīnījis tik daudz atlēkušo bumbu.

Savukārt Strēlnieks nospēlētajās 28 minūtēs un 39 sekundēs grozā raidīja četrus no sešiem trejačiem un visus trīs soda metienus, kamēr abi viņa raidījumi divu punktu vērtē lidoja grozam secen. Vēl latvieša rēķinā piecas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, četras piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 17 efektivitātes punkti.

Strēlnieks ar 15 punktiem bija "Olympiakos" rezultatīvākais basketbolists.

Tikmēr Timma jau kādu laiku "Olympiakos" komandā tiek pie mazāka spēles laika. Ceturtdien viņš laukumā pavadīja tikai vienu minūti, kuras laikā aizmeta garām vienīgo trīspunktnieku un pieļāva vienu kļūdu, kā arī pamanījās nopelnīt divas piezīmes.

Pirms šī mača "Dariššafaka Tekfen" komanda ULEB Eirolīgā bija piedzīvojusi 12 zaudējumus pēc kārtas un netika uzskatīta par šīs spēles favorīti, tomēr jau pašā cīņas sākumā tā pierādīja pretējo pirmo ceturtdaļu noslēdza ar negaidītu 12 punktu pārsvaru (24:12). Otrajā ceturksnī Stambulas komanda savu pārsvaru palielināja vēl vairāk un tas pat dažbrīd tuvojās 20 punktiem.

Arī otrā puslaika sākumā "Olympiakos" diez ko nesekmējās ar atspēlēšanos, tomēr tas izdevās tieši pamatlaika pēdējās minūtēs, turklāt tieši Strēlnieks ar ļoti svarīgu trīspunktnieku 15 sekundes līdz beigām panāca vairs tikai 74:76. Noslēgumā Turcijas klubs gan spēja noturēt pelnītu uzvaru.

"Dariššafaka Tekfen" sastāvā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Tonijs Duglass, kuram arī deviņas rezultatīvas piespēles.

Zīmīgi, ka iepriekšējā Grieķijas čempionāta mačā Strēlniekam pretinieks trāpīja pa galvu, kā rezultātā viņam vajadzēja uzlikt piecas šuves. Pastāvēja varbūtība, ka viņš ceturtdienas spēlē pret "Dariššafaka Tekfen" varētu nepiedalīties.

Tikmēr citā ceturtdienas ULEB Eirolīgas mačā zaudējumu piedzīvoja latviešu aizsarga Daira Bertāna pārstāvētā Itālijas čempione Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", kas viesos ar 92:94 (24:21, 24:25, 27:29, 17:19) piekāpās Izraēlas flagmanim Telavivas "Maccabi FOX".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja tikai vienu minūti un 52 sekundes, bet pie punktiem netika, turklāt pa pretinieku grozu neveica arī nevienu metienu.

Telavivas komandā lielisku maču aizvadīja Džonijs O'Braients, kurš iemeta 32 punktus, kamēr Milānas vienībā 17 punktus guva Nemanja Nedovičs.

Vēl vienā ceturtdienas ULEB Eirolīgas mačā uzvaru guva Rolanda Šmita pārstāvētā Spānijas vienība Barselonas "Lassa", kas savā laukumā ar 80:65 (23:29, 16:21, 20:7, 21:8) pārspēja vienu no līderēm Stambulas "Anadolu Efes" no Turcijas.

Šmits šai spēlei nebija pieteikts.

Citā ceturtdienas mačā uzvaru guva Spānijas komanda Vitorijas "Kirolbet Baskonia", kas izbraukumā ar 85:77 (27:19, 16:17, 14:22, 28:19) pārspēja Krievijas klubu Maskavas apgabala "Himki".

Uzvarētājiem 15 punktus iemeta Ševons Šīldss, kamēr "Himki" rindās 19 punkti Džordanam Mikijam.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 13 uzvarām 14 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 12 panākumiem seko Madrides "Real", bet tālāk ar 11 uzvarām ir Maskavas CSKA, no kuras par divu panākumu tiesu atpaliek Stambulas "Anadolu Efes" un Pirejas "Olympiakos".

Astoņas uzvaras un sestā vieta ir Barselonas "Lassa" komandai, bet aiz tās ar septiņiem panākumiem ir Kauņas "Žalgiris", Minhenes "Bayern", Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" un Vitorijas "Kirolbet Baskonia".

Tikmēr Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" ar piecām uzvarām ir 12.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie diviem panākumiem 15 cīņās, tai tik un tā ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu