Augulis: Svarīgākais ir izveidot pilnvērtīgi strādājošu valdību ar vai bez ZZS (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Svarīgākais ir izveidot pilnvērtīgi strādājošu valdību ar vai bez Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līdzdalības, šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni žurnālistiem sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Uldis Augulis.

Valdībai vajadzētu būt pietiekamam atbalstam parlamentā, akcentēja politiķis. 

ZZS ir gatava strādāt valdībā, ja kāda no tā dēvētajām centriski labējām partijām paustu gatavību to darīt kopā, norādīja Augulis.

Vaicāts par iespēju atbalstīt topošo valdību gadījumā, ja ZZS paliek opozīcijā, politiķis norādīja, ka vēl nav zināms, kāds būs valdības darbu plāns. Ja ZZS neveidos valdību, tad politiskais spēks būs spēcīga opozīcija, jo partiju apvienībai ir pieredzējuši deputāti, uzsvēra savienības frakcijas vadītājs.

» Nākamā Latvijas valdība jau kļuvusi par ilgāk veidoto kopš neatkarības atjaunošanas

Kā ziņots, pagaidām valdības veidošanas process liecina, ka šajā Ministru kabineta veidošanas ciklā ZZS ir iespēja nonākt opozīcijā.

"Attīstībai/Par!", "Jaunā Vienotība" (JV), Jaunā konservatīvā partija un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK vienojušās 4. janvārī Vējonim piedāvāt kopīgi atbalstītu premjera kandidātu.

Četras partijas atbildi no "KPV LV" par gatavību piedalīties valdības veidošanā gaidīs līdz 3. janvārim. Tai pat dienā paredzēts turpināt konsultācijas valdību veidojošo partiju starpā par tālāko virzību.

JV politiķis Arvils Ašeradens iepriekš pauda, ka partijas premjera amata kandidāts ir Krišjānis Kariņš (JV), kurš ir gatavs vadīt valdību, ja tajā ir piecas partijas, kas esot optimālākais pašlaik iespējamais scenārijs. Vaicāts par premjera kandidātu situācijā, ja valdībai būs tikai četru partiju atbalsts, Ašeradens norādīja, ka tad tā būtu jauna situācija, kurā būtu jāgaida Kariņa atbilde par gatavību vadīt Ministru kabinetu ar četru partiju atbalstu.

Saistībā ar valdības veidošanu 13. Saeimas tā dēvēto centriski labējo partiju frakciju vadītājiem šodien notiek tikšanās ar Valsts prezidentu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu