Pinetem iesitušais "Kalev"/"Cramo" basketbolists atvainojas par nesavaldību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Betsafe"/"Jūrmala" spēlētāji
"Betsafe"/"Jūrmala" spēlētāji Foto: facebook.com

Igaunijas čempiones basketbolā Tallinas "Kalev"/"Cramo" amerikāņu aizsargs Šavons Lūiss publiski atvainojies, par to ka ceturtdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas mačā iesita dienvidu kaimiņu vienības "Betsafe"/"Jūrmala" spēlētājam Uģim Pinete.

"Betsafe"/"Jūrmala" ceturtdien viesos ar rezultātu 84:103 piekāpās "Kalev"/"Cramo" komandai.

Mačs jau no pirmajām sekundēm bija nokaitēts, un, Pinetem aktīvi sedzot Lūisu, neizturēja amerikāņa nervi, kā rezultātā viņš jau trešās minūtes sākumā iesita latvietim kakla-krūšu rajonā.

Pinete pēc saņemtā sitiena nokrita uz grīdas, kamēr Lūisam nesportiskā pārkāpuma dēļ duelis noslēdzās. Pineta dueli varēja turpināt, bet mača gaitā no spēles tika izraidīti arī Jūrmalas komandas basketbolisti Edgars Jeromanovs un Kārlis Lasmanis, kā arī vienības galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

"Es, Šavons Lūiss, rakstu šo vēstuli, lai atvainotos Igaunijas-Latvijas basketbola līgai, savai komandai un līdzjutējiem. Visi savā dzīvē pieļaujam kļūdas, un tā bija mana pirmā kļūda kā sportistam. Rīkojos nepareizi, un, kaut būtu atradis labāku risinājumu situācijai. Vēlreiz atvainojos līgai, un īpaši bērniem, kuri skatījās spēli. Nekad dzīvē neesmu izraidīts no mača un man nav bijuši konflikti laukumā. Es neatbalstu vardarbību," paziņojumā raksta basketbolists.

Lūiss intervijā portālam "Korvpall24.ee" pauž, ka arī Maikls Džordans un Kobe Braients savās karjerās pieļāvuši kļūdas.

"Kalev"/"Cramo" ar 12 uzvarām 13 spēlēs turnīra tabulā ieņem trešo vietu aiz tādu pašu bilanci iekrājušās "VEF Rīga" komandas un "Ventspils", kas 14 mačos tikusi pie 13 panākumiem.

Tallinas komanda, turpinot bruņošanos sezonas otrajam nogrieznim, papildinājusi sastāvu ar amerikāņu aizsargu Toniju Vrotenu junioru, kurš no 2012. līdz 2016.gadam divas sezonas pavadīja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Memfisas "Grizzlies" un Filadelfijas "76ers" sastāvos. Aizpērn viņš bija arī Kristapa Porziņģa komandas biedrs Ņujorkas "Knicks" rindās, taču traumas dēļ ņujorkiešu sastāvā neaizvadīja nevienu spēli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu