Venēcijā piemēros iebraukšanas maksu īstermiņa tūristiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VINCENZO PINTO/AFP

Venēcijā apstiprināts lēmums par iebraukšanas maksas piemērošanu īstermiņa tūristiem, vēsta BBC. 

Itālijas 2019. gada budžetā iekļauti īpaši noteikumi, kas ļauj Venēcijai piemērot iebraukšanas maksu līdz pat 10 eiro. Visvairāk šie noteikumi skars tūristus, kuri uz pilsētu ceļo ar kruīza kuģiem, vienas dienas ietvaros.

Tūristi jau maksā līdzīgu nodevu, kad apmeklē Itālijas mazās Eolijas salas.

Venēcijas iedzīvotāji jau sen sūdzas ar pārāk lielajām tūristu masām, kas ierodas aplūkot greznos pilsētas kanālus. Katru gadu Venēcijā ierodas vairāki simti kruīza kuģi, no kuriem nokāpj vairāk nekā miljons tūristu.

Pilsētas mērs Luidži Brunjaro paudis, ka iebraukšanas maksas ieviešana radīs tik ļoti nepieciešamos ienākumus, lai pilsētu uzturētu tīru.

Paredzams, ka iebraukšanas maksa būs no 2,50 līdz 5 eiro vienai personai, bet vasaras sezonā cena varētu sasniegt pat 10 eiro. Venēcija plāno maksu ieviest jau 2019. gada sezonā.

Šis noteikums attieksies tikai uz tūristiem, taču vēl joprojām nav skaidrs, vai tas aizstās pilsētas nodokli, kas tiek iekasēts no viesnīcu apmeklētājiem. Šis nodoklis ik gadu budžetu papildina par 30 miljoniem eiro, taču, ja ieviestu jauno iebraukšanas maksu, tā radītu vairāk ienākumu - aptuveni 50 miljonus eiro.

Kruīza kuģu pasažieri ir viegli identificējami, norāda Itālijas amatpersonas. Grūtāk būs iekasēt maksu no tūristiem, kas ierodas ar lidmašīnu, vilcienu vai auto.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu