Serbijā aizliedz audzēt kažokzvērus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jaunā, 2019. gada, sākumā Serbijas valdība nākusi klajā ar paziņojumu - turpmāk valstī aizliegts audzēt kažokzvērus, vēsta dzīvnieku aizsardzības biedrība "Fur Free Alliance".

Serbijas valdībai, lai pieņemtu šo lēmumu, bija nepieciešami 10 gadi. Industrijas lobiju grupas pastāvīgi izdarīja spiedienu, lai šis aizliegums nestātos spēkā.

Dzīvnieku aizsardzības organzācijas visā pasaulē vairākus gadus neatlaidīgi mudināja Serbijas valdību ievērot 2009. gadā pieņemto Dzīvnieku labturības likumu un slēgt plaši nosodītās kažokādu dzīvnieku fermas.

Lai cīnītos pret nepatiesas informācijas kampaņu, ko izplatīja kažokādu lobisti Serbijā, vairākas dzīvnieku aizsardzības biedrības sadarbojās, atklāja zinātniskus faktus par kažokādu ražošanu un uzsvēra nepieciešamību pēc valsts mēroga aizlieguma.

Pēc vairākiem gadiem Serbijas valdība ņēma vērā satrauktās dzīvnieku aizsardzības biedrības un izbeidza kažokādu ražošanas praksi.

Vienīgie dzīvnieki, kas tika turēti kažokādu ražošanas vajadzībām, bija šinšilas.

Katru gadu šajās audzētavās tika nogalināti aptuveni 12 tūkstoši dzīvnieku.

Serbijas dzīvnieku aizsardzības biedrības vadītāja Snežana Milovanoviča stāsta: "Jau 15 gadus mēs cīnāmies par Serbiju, kurā nebūtu kažokādu ražotnes. Vēlamies izbeigt šo brutālo dzīvnieku izmantošanu. Ieviešot 2009. gadā tapušo Dzīvnieku labturības likumu, kas aizliedz turēt, pavairot, nogalināt, importēt un eksportēt dzīvniekus kažokādu ieguvei, esam sasnieguši lielu uzvaru. Šis aizliegums ir svarīgs ne tikai attiecībā uz dzīvniekiem Serbijā, kas tiek turēti kažokādu ražošanai, bet visā Dienvidaustrumeiropas reģionā, un tas ir nozīmīgs solis uz priekšu dzīvnieku aizsardzības jomā visā pasaulē."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu