Pāvilostā pusgrimis stāv uzņēmēja Fonteina kuģis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Sakas upes kreisajā krastā, pusgrimis stāv uzņēmēja un mūziķa, kādreizējā Liepājas deputāta Luija Fonteina (Stēns Lorenss) kuģis "Spurn", novēroja aģentūra LETA.

Kuģis Pāvilostas ostā nogrimis jau aizvadītā gada rudens izskaņā un pašvaldība organizējusi tā izcelšanu un nogādāšanu citviet.

Pāvilostas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Marita Kurčanova skaidroja, ka šobrīd Fonteina kuģis joprojām pusgrimis, bet nostiprināts stāv Sakas upes kreisajā krastā.

Pāvilostas novada dome novembra beigās lēma segt Sakas upē nogrimušā kuģa "Spurn" izcelšanas darbu izmaksas pakalpojuma sniedzējam, lēšot aptuvenās izmaksas 5445 eiro apmērā. Tāpat dome šajā sēdē lēma uzdot pašvaldības juristēm sagatavot prasību iesniegšanai tiesā par izdevumu piedziņu no SIA "Fontaine. Ent.".

"Lai gan šobrīd vides piesārņojuma draudi nepastāv, tomēr pašvaldības mērķis un nostāja ir pēc iespējas ātrāk izcelt kuģi no Sakas upes un piedzīt no kuģa īpašnieka visus pašvaldībai un ostas pārvaldei līdz šim radušos izdevumus," uzsvēra pašvaldības pārstāve.

Šī nav pirmā reize, kad kuģis "Spurn" pēc nonākšanas Fonteina īpašumā pakļuvis zem ūdens. Pirms tam tas noticis 2014. gada decembrī Liepājas ostas kanālā.

Nelielo kuģi "Spurn" Fonteins nopircis 2014. gada pavasarī. Savulaik viņš aģentūrai LETA apstiprināja, ka Dānijā nopircis zvejas kuģi un aptuvenā pirkuma summa ir virs 1000 eiro. Pagājušā gadsimta četrdesmito gadu sākumā būvētais kuģis tika pietauvots Liepājas Tirdzniecības kanālā iepretim klubam "Fontaine Palace".

Fonteins bija iecerējis kuģi izmantot nevis zvejošanai, bet gan izklaides braucieniem un, iespējams, tālākiem ceļojumiem. Vispirms gan bija plānots veikt kuģa remontu.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Fontaine.Ent." uz 2018. gada 7. decembri bija izveidojies 3438 eiro Valts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu parāds. Pieejamais gada pārskats par 2016. gadu liecina, ka uzņēmuma apgrozījums bijis 2,154 miljoni eiro, bet zaudējumi bijuši 159 973 eiro apmērā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu