Uguns izposta vienu no skaistākajiem Latvijas viesu namiem Vaiņodes novadā (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/deselesdzirnavas

Pēc vairāku stundu ilgas uguns dzēšanas trešdienas naktī postaža pavērās viesu namā Dēseļu dzirnavas, kas atrodas Vaiņodas novada Embūtes pagastā, vēsta LNT raidījums Degpunktā.

Ar tuvākā glābēju depo spēkiem nepietika, tāpēc paaugstinātās bīstamības ugunsgrēka likvidēšanai palīgā devās glābēji no citurienes.

Viesu nams šo saimnieku gādībā nebija nostrādājis pat gadu. Paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks aptuveni 150 kvadrātmetru platībā pa visiem stāviem tika dzēsts deviņas stundas, liesmas likvidējot neilgi pēc plkst. 01.

Vienā no skaistākajiem Latvijas viesu namiem, Dēseļu dzirnavas, uguns daļā ēkas izpostījusi visus piecus stāvus – no pagraba līdz jumtam.

No ārpuses var redzēt tikai izdegušo jumtu, jo pati ēka ir no bieziem akmens mūriem. Kas bijis par ugunsgrēka cēloni, skaidros izmeklētāji. Neviens cilvēks nav cietis, ugunsgrēka laikā viesnīcā neatradās arī viesi. Daļēji izdegušo Dēseļu dzirnavu saimniece Sanda Ļaudāme stāsta ar asarām acīs, ka ģimenei šis ir bijis mūža darbs, mūža ieguldījums, sirds darbs.

Sākotnēji notikuma vietā ieradās ugunsdzēsēju trīs brigādes no Priekules, bet ar to nepietika, tāpēc no aptuveni 70 kilometrus attālās Liepājas brauca četras papildus brigādes. Dzēšanas darbus apgrūtināja sliktie laikapstākļi, taču, kā saimniekiem sacījuši ugunsdzēsēji, labi, ka vēja virziens nav bijis uz otru pusi. 

Ugunsgrēkā cietuši seši no visiem deviņiem numuriņiem, izpostīta arī lielā svētku zāle. Uz pagaidām vēl nezināmu laiku apturēta viesu uzņemšana. Liels sarūgtinājums būs tiem, kas bija veikuši kāzu rezervācijas.

Saimnieki ir apņēmības pilni nepadoties. Naudas ātrai un tūlītējai rekonsturkcijai nav, jo viņiem kā graudkopjiem, kas ir ģimenes pamatnodarbe, iepriekšējais bija neražas gads.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu