Dzērumā braukušo Zemgales rajona tiesas tiesnesi Silicku rosinās atcelt no amata (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš / LETA

Tiesnešu disciplinārkolēģija piektdien, 4. janvārī, nolēmusi rosināt no amata atcelt Zemgales rajona tiesas tiesnesi Ivetu Silicku, kura pērn novembrī pie automašīnas stūres bija sēdusies reibumā, aģentūrai LETA pavēstīja Tiesu administrācijas pārstāve Ināra Makārova.

Viņa skaidroja, ka Disciplinārkolēģija arī rosinās izteikt priekšlikumu tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam (VL-TB/LNNK) atstādināt Silicku no amata līdz dienai, kad stāsies spēkā nolēmums šajā disciplinārlietā. Savukārt tiesnese disciplinārkolēģijas lēmumu var pārsūdzēt septiņu dienu laikā no lēmuma saņemšanas dienas.

» Pret dzērumā braukušo tiesnesi Silicku ierosināta disciplinārlieta

Jau vēstīts, ka Silicka 10. novembrī tika pieķerta braucam 2,9 promiļu reibumā. Tiesnese iepriekš "TV3" raidījumam "Bez tabu" atzina savu vainu likumpārkāpumā.

» Zemgales rajona tiesas tiesnese Iveta Silicka pieķerta braucam gandrīz trīs promiļu reibumā

Atbilstoši likumdošanai, pēc administratīvā pārkāpuma izdarīšanas lietas materiāli tiek nosūtīti attiecīgās tiesas priekšsēdētājai, kas pieņem lēmumu par disciplinārlietas ierosināšanu. Ja tāda tiek ierosināta, tad šo lietu izskata Tiesnešu disciplinārlietu kolēģija, kas lemj par tālāko lietas attīstību.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu