Sprādzienā Čīles galvaspilsētā pieci ievainotie; valdība to raksturo kā "teroraktu"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Čīles galvaspilsētas Santjago centrā piektdien eksplodēja spridzeklis autobusu pieturā, ievainojot piecus cilvēkus, un valdība to raksturoja kā "teroraktu".

Atbildību par sarīkoto sprādzienu uzņēmās kaujiniecisks vides aizsardzības aktīvistu grupējums "Individuālisti, kas rūpējas par pirmatnējo dabu" savā interneta vietnē. Pirms diviem gadiem šis grupējums uzņēmās atbildību par vēstuļbumbas sprādzienu, kurā tika ievainots valstij piederošā vara raktuvju uzņēmuma "Codelco" vadītājs.

Iekšlietu ministrs Andress Čadviks paziņoja, ka policija izmeklē šo sprādzienu kā "terorisma noziegumu" un ka grupējuma apgalvojumu patiesums tiek pārbaudīts.

"Tas ir ļoti nopietns [terora] akts," Čadviks sacīja reportieriem pēc ievainoto apmeklēšanas slimnīcā.

Precēts Venecuēlas pilsoņu pāris, kas pieturā bija aiztikuši paciņu ar spridzekli, guva ievainojumus sejā un kājās un tika hospitalizēti. Vēl trīs cilvēki tika viegli ievainoti. Autobusu pieturai tika nodarīti nelieli postījumi.

"Neviens no ievainojumiem nav dzīvību apdraudošs. Venecuēliešu paciente paliks slimnīcā, bet viņas vīrs tiks izrakstīts," paziņoja valdības amatpersona veselības aizsardzības jomā Luiss Kastiljo.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu