Kamaniņu braucēja Cauce pamatīgā sniegā izcīna piekto vietu PK posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elīza Cauce
Elīza Cauce Foto: AP/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce sestdien pamatīgā sniegā izcīnīja piekto vietu Vācijas trasē Kēnigszē notikušajās Pasaules kausa piektā posma sacensībās, kamēr Kendija Aparjode, kura pēc pirmā brauciena bija ceturtā, noslēgumā ieņēma vien 12.pozīciju.

Savukārt vēl viena Latvijas kamaniņu braucēja Ulla Zirne sestdien ierindojās devītajā pozīcijā.

Sacensību norisi gan ievērojami ietekmēja sniegs, jo otrā brauciena laikā trase bija ļoti piesnigusi, turklāt pirmā brauciena beigās tas nelabvēlīgi ietekmēja tieši spēcīgāko braucēju sekmes. Lai arī pastāvēja varbūtība, ka organizatori varētu anulēt pirmā brauciena rezultātus, tas tomēr netika izdarīts.

Par šo sacensību uzvarētāju tika kronēta vāciete Jūlija Taubica, kura pēc pirmā brauciena bija tikai sestā, bet divu braucienu summā viņa par 0,420 sekundēm apsteidza amerikānieti Sameru Bričeri.

Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena bija vien 18 gadus vecā austriete Hanna Proka, kurai tas bija pirmais pjedestāls karjerā.

Savukārt Cauce no uzvarētājas atpalika par iespaidīgām 0,918 sekundēm, kamēr no goda pjedestāla viņu šķīra 0,303 sekundes.

Līdere pēc pirmā brauciena bija krieviete Jekaterina Katņikova, kura gan beigās palika tikai 17.vietā. Tikmēr Pasaules kausa kopvērtējuma līdere Natālija Geizenbergere no Vācijas sestdien bija vien devītā, lai gan pēc pirmā brauciena atradās pat 16.pozīcijā.

Pēc pirmā brauciena pirmajā desmitniekā atradās tikai Aparjode, kura bija ceturtā, bet Cauce un Zirne ieņēma attiecīgi 14. un 18.vietu. Otrais brauciens Aparjodei padevās ļoti neveiksmīgs un nācās summā atkāpties uz 13.vietu.

Tikmēr Cauce un Zirne savus rezultātus uzlaboja gana ievērojami. Cauce pakāpās uz piekto vietu, veicot deviņu pozīciju kāpumu, kamēr Zirne savu vietu uzlaboja par deviņām pozīcijām.

Cauce un Zirne iepriekš bija jau nodrošinājušas vietu pamatsacensībās, kur caur Nāciju kausu piektdien iekļuva Aparjode.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere joprojām ir Geizenbergere, kura iekrājusi 612 punktus, bet otrā ar 595 punktiem ir Taubica. Tikmēr Cauce ar 277 punktiem ir astotā. Savukārt Zirne iekrājusi 181 punktu, kas dod 14.pozīciju, kamēr Aparjodei ir tikai viens punkts mazāk.

Pirms tam sestdien visas trīs Latvijas kamaniņu sporta divnieku ekipāžas izcīnīja vietas pirmajā astoņniekā - pieredzējušie brāļi Andris un Juris Šici divu braucienu summā izcīnīja ceturto vietu, kamēr iepriekš šosezon tikai vienā posmā startējušie Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš bija septītie, bet astoto pozīciju ieņēma jaunie Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs.

Tikmēr par sacensību uzvarētājiem kļuva Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Toni Egerts/Saša Benekens no Vācijas, viņiem gūstot jau ceturto panākumu šosezon. Viņi par 0,306 sekundēm apsteidza tautiešus un olimpiskos čempionus Tobiasu Vendlu/Tobiasu Arltu.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Tomass Šteiss/Lorencs Kollers.

Brāļi Šici no uzvarētājiem atpalika par iespaidīgām 0,950 sekundēm, kamēr no goda pjedestāla viņus šķīra 0,118 sekundes.

Svētdien norisināsies sacensības vīriešiem un komandu stafete. Vīru sacensībās Latviju pārstāvēs Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Riks Kristens Rozītis un Artūrs Dārznieks.

Šajā Pasaules kausa sezona paredzēti deviņi posmi, sestajam no tiem janvāra vidū notiekot Siguldā. Savukārt pasaules čempionāts norisināsies janvāra beigās Vinterbergas trasē Vācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu