Dzērumā braukušo tiesnesi Silicku rosinās atcelt no amata; autovadītāja tiesības atņemt nevarēs (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Gandrīz trīs promiļu alkohola reibumā braukušo Zemgales rajona tiesas tiesnesi Ivetu Silicku rosinās atcelt no amata, bet autovadītājas tiesības viņai neatņems, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Tiesnešu disciplinārkolēģijas tiesneši rosinās Saeimai atbrīvot Silicku no amata.

Pieņemto lēmumu Silicka var pārsūdzēt Disciplinārtiesā, bet, vai to darīs, viņa neatklāj.

» Tiesnese Silicka atkal sēdusies pie stūres reibumā? Liecinieki ziņo, ka šoreiz viņa izraisījusi avāriju

Administratīvo pārkāpumu kodekss ierindas iedzīvotājam par automašīnas vadīšanu virs pusotras promiles paredz administratīvo arestu no 10 līdz 15 diennaktīm, naudas sodu  līdz 1400 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanu uz četriem gadiem.

Tiesnešus administratīvās imunitātes dēļ par braukšanu reibumā cietumā neliek un autovadītāja apliecību neatņem. Tas darīts, lai nepieļautu nepamatotu iejaukšanos profesionālajā darbībā un, lai pasargātu tiesnesi no iespējamas ārējas ietekmes.

Silica visticamāk pēc mēneša vairs nebūs tiesnese, bet varēs sēsties pie auto stūres un likumīgi pārvietoties satiksmē. Viņa būs saņēmusi augstāko disciplinārsodu, taču autovadītāja tiesības viņai neatņems, jo viņu divreiz nevar sodīt par vienu un to pašu.

Tiesnešu vairākums aptaujās ir pauduši gatavību atteikties no administratīvās imunitātes, to rosina arī Tiesnešu ētikas komisija, tomēr likums pagaidām paliek iepriekšējais.

Tieslietu ministrijā skaidro, ka visdrīzāk administratīvo imunitāti tiesnešiem atcels nākamgad, kad Latvijā vairs nepiemēros administratīvo arestu. 

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu