Bukultos suns brīdina savu saimnieku par ugunsnelaimi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Par to, ka suņi ir cilvēka labākie draugi, dzirdēts bieži. Naktī uz pirmdienu, 7. janvārī, piedzīvotais Bukultos pierādīja, ka par nelaimi dzīvnieki nojauš krietni ātrāk nekā viņu saimnieki, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Zeltainais retrīvers vārdā Loreta pamodināja savu saimnieku Raimondu, lai brīdinātu, ka kaimiņu mājā izcēlies ugunsgrēks, tādēļ laikus tika izsaukti glābēji. Pēc tam suns aizveda Raimondu pie cietušās kaimiņienes, kura slēpās no liesmām mājas pagalmā.

Vadžu ielas iedzīvotāji jau bija devušies pie miera, kad kaimiņa suns sacēla trauksmi. Loretas saimnieks Raimonds centās dzīvnieku nomierināt, līdz saprata, ka viņa uzticamais suns bez iemesla tādu traci tomēr neceltu.

Izejot pagalmā, lai noskaidrotu, kas lēcies, Raimonda acu priekšā pavērās biedējošs skats.

82 gadus vecā sieviete slēpusies aiz sausās tualetes pārdesmit metrus tālāk no degošās mājas. Liesmas strauji izplatījās, un aizdegās arī tējas namiņš, kurš bija uzcelts tieši pie Raimonda sētas žoga. Sirmā kundze bija pamodusies laikus, lai izkļūtu no degošās mājas pašas spēkiem.

Mājas saimniece šobrīd atrodas slimnīcā, jo pa ceļam uz izeju nācās skriet cauri liesmām.

Kundzes kustības ikdienā esot lēnas, turklāt, tikko uzrauta no miega, orientēties traucēja arī šoka stāvoklis, stāsta sievietes znots Valdis. Par laimi, sievietes stāvoklis ir stabils, viņas dzīvībai briesmas nedraud.

Dienu iepriekš Valdis sievas mātei bija pievedis malku, lai krāsnij pietiktu kurināmā. Viņš pieļauj, ka atvestajās pagalēs, kas bija saliktas viesistabā, iekļuvusi kāda dzirkstele.

Viņš nav pārsteigts, ka liesmas vien pāris minūtēs "aprija" sievas mātes māju, jo tā neesot bijusi ugunsdroša.

Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts īsi pirms plkst. 6.00, un liesmas izpostīja kopā 170 kvadrātmetru platību, kā arī kaimiņa Raimonda sētas žogu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu