Robots "nogalina" robotu - autonomi vadāma "Tesla" notriec noklīdušu "Promobot"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Promobot/Youtube

ASV, Lasvegasā, autonomi vadāma zimola "Tesla" mašīna notriekusi un "nogalinājusi" krievu izstrādāto "Promobot" robotu; pastāv gan aizdomas, ka incidents ir inscinēts, vēsta britu medijs "Independent".

Video kadros uzņemts, kā krievu izstrādātais "Promobot" nogāžas uz zemes pēc tam, kad garām pabrauc "Tesla" mašīna. Pastāv gan aizdomas, ka notikušais ir inscinējums mārketinga labad.

Video vietnē "Youtube" publicējusi notriektā robota izstrādātājs.

Video aprakstā teikts: "Lasvegasā ceļu satiksmes negadījumā autonomi vadāma "Tesla Model S" mašīna notrieca un iznīcināja autonomu "Promobot" robota modeli V4."

Daži no video skatītājiem norāda, ka nemaz neizskatās, ka mašīna saskartos ar robotu, bet citiem liekas, ka robots sasaistīts ar virvi.

"Promobot" cietušais ražojums ir neatgriezeniski sabojāts, sacīja kompānijas pārstāvis Oļegs Kivokurcevs.

"Mēs atvedam šo robotu no Filadelfijas, lai piedalītos [tehnoloģiju izstāde] CES. Tagad tas nevar piedalīties ne pasākumā, ne arī tikt salabots," teica Kivokurcevs.

"Mēs veiksim iekšējo izmeklēšanu, lai saprastu, kāpēc robots izbrauca uz ceļa."

Kompānija "Promobot" apgalvo, ka pēc incidenta notikuma vietā ieradās Nevadas pavalsts policija, tikmēr mašīnas "Tesla" pasažieris atklāja, ka spēkrats tobrīd atradās autopilotā.

"[Uz ceļa] neviena nebija - neviena cilvēka, neviena mašīna. Es pārslēdzu "Tesla" uz autopilotu un mašīna sāka kustēties. Un še tev! Robots uz ceļa!" atsaucoties uz "Promobot" preses relīzi, sacīja "Tesla" pasažieris Džordžs Kalderas.

"Domāju, ka tas verķis pavirzīsies malā, bet tas uztriecās tieši virsū!" teica pasažieris. "Man tiešām žēl. Robots bija piemīlīgs. Un izsaku dziļāko līdzjūtību inženieriem."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu