Ukrainas ārlietu ministrs: Krievija cenšas nosmacēt Donbasu un Ukrainas dienvidus (4)

LETA/BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krievijas karaflote apšaudījusi un sagrābusi trīs Ukrainas kuģus
Krievijas karaflote apšaudījusi un sagrābusi trīs Ukrainas kuģus Foto: Reuters/AP/Scanpix

Pastiprinot kontroli Azovas jūrā, Krievija īsteno "lienošo okupāciju", cenšoties nosmacēt Donbasu un Ukrainas dienviddaļu, brīdinājis Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins, kas ieradies Lietuvā uz Traķos notiekošo ikgadējo starptautisko ārlietu un drošības politikas ekspertu sanāksmi "Sniega tikšanās".

Viņš atzinis, ka šī apspriede ir laba iespēja skaidrot politiķiem un ekspertiem, kādēļ ir svarīgi atbalstīt Ukrainu - īpaši laikā, kad Krievija cenšas ietekmēt šogad gaidāmās Ukrainas prezidenta un parlamenta vēlēšanas.

"Ja turamies, tad turamies kopā, tādēļ esmu ļoti pateicīgs mūsu draugiem no Lietuvas," Kļimkins sacījis žurnālistiem pēc tikšanās ar Lietuvas ārlietu ministru Linu Linkeviču.

Kopš Krievija pērn pabeidza būvēt tiltu uz okupēto Krimu, tā aizvien atklātāk centusies pārņemt savā kontrolē Azovas jūru, pastiprinot savu militāro klātbūtni reģionā un kavējot tirdzniecības kuģu satiksmi ar Ukrainas ostām, ko cita starpā ierobežo arī apstāklis, ka tilts ir diezgan zems.

25. novembrī Krievijas bruņotie spēki Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas tika aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietināja uz diviem mēnešiem un nogādāja Maskavā.

Fotogalerija: Krievijas karaflote apšaudījusi un sagrābusi trīs Ukrainas karakuģus

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu