Mančestras "United" samaksājusi Mourinju milzu kompensāciju

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žuzē Mourinju
Žuzē Mourinju Foto: AP/LETA

Titulētais Anglijas futbola klubs Mančestras "United" pabeidzis saistības ar slaveno portugāļu treneri Žuzē Mourinju, samaksājot viņam milzīgu kompensāciju.

55 gadus vecais Mourinju no Mančestras komandas galvenā trenera amata tika atlaists decembrī, bet viņa vietā kā vietas izpildītājs līdz sezonas beigām tika pieņemts kluba leģenda Ūle Gunnars Sūlšērs, kura vadībā vienība uzvarējusi visās piecās līdz šim aizvadītajās spēlēs.

Kā ceturtdien ziņoja britu mediji, Mančestras "United" nu ir noslēgusi visas saistības ar Mourinju un samaksājusi viņam 15 miljonu mārciņu (16,6 miljonu eiro) lielu kompensāciju par priekšlaicīgu līguma laušanu. Portugāļa kontrakts ar klubu bija spēkā līdz 2020.gadam.

"Klubs ar Mourinju visas saistības ir nokārtojis, tā kā tagad treneris var pievērsties citiem izaicinājumiem," laikraksts "The Daily Mail" citē vārdā nenosauktu avotu. "Tiesa, pašlaik viņš nesteidzas ar jauna darba atrašanu un ir gatavs pagaidīt līdz vasarai, ja tas būs nepieciešams."

Mourinju vārds vairākkārt izskanējis Spānijas granda Madrides "Real" kontekstā. Šī vienība joprojām turpina spēlēt nepārliecinoši un netiek izslēgts, ka no amata tiks atlaists Santjago Solari.

Madrides komandu Mourinju vadīja jau no 2010. līdz 2013.gadam, tiekot arī pie Spānijas čempiontitula, tomēr lielākoties vienība bija konkurentes "Barcelona" ēnā, turklāt portugāļu trenerim beigās radās domstarpības ar karaliskā kluba futbolistiem. Līdzīgi tas bija arī Londonas "Chelsea" un Mančestras "United" klubos.

"Real" prezidents Florentino Peress gan vēl joprojām tiek raksturots kā Mourinju fans, turklāt šis klubs par portugāli interesējies jau rudenī, kad tika atlaists Hulens Lopetegi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu