Reibumā braukušai tiesnesei Silickai autovadītāja tiesības neatņems (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Uzraksts tiesā; ilustratīvs foto.
Uzraksts tiesā; ilustratīvs foto. Foto: Ieva Čīka/LETA

Par aizdomīgu Stopiņu novadā braucošu automašīnu, kas pārvietojas ar neregulāru ātrumu, bieži iebraucot arī pretējā braukšanas joslā, policijai pērn novembrī ziņoja kāds aculiecinieks. Pie stūres bija Zemgales rajona tiesas tiesnese Iveta Silicka, vēsta raidījums "Nekā Personīga"

Viņa policijai uzrādīja tiesneses apliecību, bet no alkohola testa izelpā atteicās.

Ārstniecības iestādē alkohola klātbūtne Ivetas Silickas organismā bija 2,93 jeb turpat 3 promiles.

Tiesnese sabiedrībai atvainojās, bet darbu turpināja. Šonedēļ Silickas lietu skatīja Tiesnešu disciplinārkolēģijā. Iepriekš par līdzīga veida pārkāpumiem tikai vienreiz tiesnesis no amata atcelts, pārējos gadījumos piemērots algas samazinājums.

Uz sēdi Aizkraukles tiesnese ieradās nerunīga. Pārkāpumu atzina. Nekādus jaunus būtiskus faktus sēdē neminēja.

Visi 11 Tiesnešu disciplinārkolēģijas tiesneši lēma vienbalsīgi, ka pārkāpums bijis sabiedrībai bīstams, nav savienojams ar tiesneša amatu, jo tiesnesei vairs nav nevainojama reputācija.

Viņa var pieņemto lēmumu pārsūdzēt Disciplinārtiesai, bet, vai to darīs, Silicka neatklāj. 

Administratīvo pārkāpumu kodekss ierindas iedzīvotājam par automašīnas vadīšanu virs pusotras promiles paredz administratīvo arestu no 10 līdz 15 diennaktīm, naudas sodu līdz 1400 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanu uz četriem gadiem.

Silica, visticamāk, pēc mēneša vairs nebūs tiesnese, bet varēs sēsties pie savas “BMW” stūres un likumīgi pārvietoties satiksmē. Viņa būs saņēmusi augstāko disciplinārsodu, taču autovadītāja tiesības viņai neatņems, jo viņu divreiz nevar sodīt par vienu un to pašu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu