"Attīstībai/Par" EP vēlēšanās par vienu no līderiem izvirza politologu Ijabu (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Politologs Ivars Ijabs.
Politologs Ivars Ijabs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) piedalīsies Eiropas Parlamenta vēlēšanās, par vienu no saraksta līderiem izvirzot politologu, Latvijas Universitātes profesoru Ivaru Ijabu, aģentūru LETA informēja apvienības pārstāve Dace Bargā.

Par to pirmdienas vakarā lēmusi AP pārstāvju sapulce.

Partiju apvienība EP vēlēšanu kampaņā piedalīsies sadarbībā ar Eiropas liberāļu un demokrātu apvienību (ALDE), kuras kampaņas sākuma konference notiks 9. februārī Berlīnē.

AP Eiropas vēlēšanu programma tiks pabeigta līdz 2. martam, kad partiju apvienība savā konferencē apstiprinās programmu un kandidātu pilno sarakstu dalībai vēlēšanās, informēja Bargā.

Līdz šim Ijabs politikā nav iesaistījies, piebilda AP pārstāve. Viņš ir politologs, asociētais profesors Latvijas Universitātē un pētnieks Latvijas Universitātes Sociālo un politisko pētījumu institūtā.

Studijas savulaik sācis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, Arvīda Klišāna mežraga klasē. Vēlāk studējis filosofiju Latvijā un Vācijā, ieguvis filosofijas bakalaura un maģistra grādus.

Kā pasniedzējs Ijabs strādājis arī Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmijā un Valsts administrācijas skolā. Viņš darbojas Latvijas Politologu biedrībā, Okupācijas muzeja biedrībā, Latvijas Republikas simtgades svētku radošajā padomē, Valsts Prezidenta Tiesiskās vides pilnveides komisijā u.c. Zināms arī kā vairāku politikas teoriju grāmatu autors, arī redaktors un tulkotājs.

Pats Ījabs sociālajā tīklā "Facebook" raksta, ka ar vērošanu vien ir par maz, tādēļ esot pieņēmis lēmumu iesaistīties politikā un kandidēt EP vēlēšanās.

Viņš paziņojumā norāda, ka Eiropa šodien atrodas krustcelēs starp atvērtību un noslēgtību, tāpēc vai nu jāiet uz priekšu Eiropas integrācijā, labojot pieļautās kļūdas, vai arī jāsāk būvēt "jaunas sienas" un vairot neuzticēšanos.

Ījabs uzskata, ka ir virkne nepārprotamu kļūdu, kuras Eiropai jālabo - gan efektīvas robežu kontroles, gan sociālās nevienlīdzības, gan citās jomās.

"Taču vēl bēdīgāk, ka šodien sevi daudz kur piesaka politiķi, kuri vēlas sagraut to, ko paši nav būvējuši, kuri tirgojas ar bailēm un sazvērestības teorijām, lai tikai ieriebtu Eiropai - beigu beigās, ieriebjot paši sev un saviem vēlētājiem, par lielu prieku Eiropas nelabvēļiem visur pasaulē," raksta politoloģijas profesors.

Ījabs uzskata, ka pret minēto ir jāvēršas katram Latvijas patriotam, turklāt viņš jūtot personisku atbildību pret saviem bērniem, studentiem un visu jaunāko paaudzi, kura ir pelnījusi dzīvot labāk, nevis sliktāk.

Politologs ir pārliecināts, ka Eiropas Savienība spēs efektīvāk kalpot Latvijas nacionālajām interesēm, ja "mēs nevairīsimies pielikt arī savu roku Eiropas nākotnes veidošanā."

Plašāku informāciju par lēmumu kandidēt EP parlamenta vēlēšanās Ijabs sniegs preses konferencē 15. janvārī, pulksten 11.30, "Birojnīcā", Dzirnavu ielā 84 k-2.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu