Atklājušās jaunas detaļas par Ēģiptē pazudušo Māru Katarsku (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms pāris dienām medijos parādījās ziņa, ka Ēģiptē pazudusi šovā "OKartes skatuve" iepazītā Māra Katarska. Meitenes mamma atklāja, ka otrdienas vakarā, 15. janvārī, dodas uz Ēģipti meitas meklējumos. Savu komentāru lietā sniegusi arī Valsts policija (VP).

VP pārstāve Elīna Sprudzāne pastāstīja, ka meitenes ģimene pie viņiem nav vērsusies. Tā kā par meitenes pazušanu nav ziņots, VP nav pamata uzsākt izmeklēšanu vai iesaistīties situācijā.

Tāpat VP pārstāve norādīja, ka kopumā šādos gadījumos Latvijas pilsoņi var vērsties VP un, pēc pieteikuma izvērtēšanas, var tikt uzsākta starptautiska izmeklēšana. Atkarībā no apstākļiem policija turpina būt iesaistīta lietas izmeklēšanā.

Tikmēr Ārlietu ministrija (ĀM) atbildēja, ka Māras Katarskas lietā viss nepieciešamais konsulārais atbalsts ir sniegts.

Personas datu aizsardzības nolūkā, ĀM plašākus komentārus nesniedza.

Runājot par ziedojumu vākšanu, lai sievietes māte varētu doties uz Ēģipti, VP pārstāve norādīja, ka atbalstīt šādas iniciatīvas ir katra paša gribā.

» Ēģiptē pazudušo šovu zvaigzni gūstā turējis bijušais draugs; meitenes dzīvība esot briesmās

Kā iepriekš vēstīts, Māras draudzene un dziedātāja Laura Raila savos sociālajos tīklos lūgusi cilvēkus ziedot, lai Māras mamma un māsa varētu nokļūt Ēģiptē un atrast jauno dziedātāju.

"Hurgadā pazudusi Māra Katarska. Zināms, ka viņu turēja gūstā drausmīgos apstākļos viņas bijušais draugs (ko pati apstiprināja). Iesaistīta gan Latvijas vēstniecība, gan policija. Policijai izdevās viņu atrast, bet neizdevās nokoordinēt viņas drošu nogādāšanu slimnīcā, un viņa ir atkārtoti pazudusi 14. janvārī ap plkst. 1:30 naktī. Viņa ir briesmās, katra stunda ir no svara," rakstīja Raila. 

Kā liecina Māras māsas ieraksts "Facebook" grupā "Meklējam Māru" - vīrietis esot Māru smagi piekāvis. Tāpat tuviniekiem ir bažas, ka Māra varētu būt sazāļota.

Iepriekš par Māras pazušanu ziņoja viņas mamma - kopš 8. janvāra Māru nebija iespējams sazvanīt, tomēr jaunā sieviete atradusies un 13. janvārī vietnē "Facebook" paziņojusi, ka ir drošībā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu