Saeimā iesniedz iniciatīvu par darba nedēļas saīsināšanu līdz 32 stundām (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pulkstenis Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā.
Pulkstenis Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā. Foto: Ieva Lūka/LETA

Šonedēļ Saeimai iesniegta vairāk nekā 10 000 cilvēku parakstīta iniciatīva par darba dienas saīsināšanai līdz 6,4 stundām, aģentūru LETA informēja sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv".

Parakstu vākšana portālā tika sākta 2016. gada decembrī.

Iniciatīvā rosināts samazināt noteikto "normālo darba laiku" uz 32 stundām nedēļā esošo 40 stundu vietā.

Vienlaikus pausts aicinājums nesamazināt iepriekš noteiktās brīvās dienas un samazināto darba laiku pirms svētku dienām.

Iniciatīvas autoru ieskatā, samazinātais darba laiks dos sabiedrībai papildu brīvo laiku veltīt sev un ģimenei.

"Tādā veidā cilvēki būs pietiekami atpūtušies, diena būs produktīvāka, cilvēkiem būs vairāk ideju, iedvesmas strādāt," iniciatīvas ieguvumus raksturo tās autors.

Tāpat idejas autors pārliecināts, ka šādam ierosinājumam būs arī citas pozitīvas sekas, piemēram, būšot iespējams piedāvāt vairāk darba vietu un mazināt bezdarbu.

Parakstu vākšanas laikā iniciatīvas autoram ir mainījušies dzīves un darba apstākļi, tādēļ viņš lūdzis iniciatīvu tālāk virzīt kādam no tās atbalstītājiem, un to ir uzņēmies partiju apvienības "Par alternatīvu" pārstāvis Jānis Kuzins.

Iesniegums ir jāizskata Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, lemjot par tā nodošanu balsojumam Saeimas plenārsēdē.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu