Latvijas skeletonisti aizvadīs Eiropas čempionāta sacensības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Latvijas skeletonisti Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Ivo Šteinbergs un Lelde Priedulēna šodien Īglsas trasē Insbrukā aizvada Pasaules kausa piektā posma sacensības, kas vienlaicīgi ir Eiropas čempionāts.

Kā pirmie trasē dosies vīri, kuriem pirmais brauciens sāksies plkst.10.15 pēc Latvijas laika, bet otrajam starts tiks dots plkst.12. Sacensības tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7).

Šteinbergs trasē dosies ar otro numuru, T.Dukuram būs ceturtais numurs, bet M.Dukuram - astotais numurs. Sacensībām pieteikušies 28 skeletonisti.

Martins Dukurs ir deviņkārtējs Eiropas čempions, turklāt visus šos titulus viņš izcīnījis pēc kārtas. Brāļi Dukuri trīs reizes vēsturē izcīnījuši dubultuzvaras - 2012., 2014. un 2017.gadā, bet īpaši unikāls bija 2016.gads, kad latvieši sasniedza identisku rezultātu un abi tika pie zelta.

Jaunā Pasaules kausa sezona Latvijas skeletonistiem nav sākusies pārāk veiksmīgi, jo pa visiem kopā gūts tikai viens goda pjedestāls. Vislabāk latviešiem klājās sezonas pirmajā posmā Siguldā, kad titulētais Martins Dukurs bija otrais, bet otrajā un trešajā etapā attiecīgi Vinterbergā un Altenbergā viņam tikai septītā pozīcija. Savukārt Tomasa Dukura šīs sezonas labākais sasniegums ir piektā vieta Vinterbergā. Tikmēr Šteinbergs labāko desmitniekā vēl nav ielauzies, lai gan Siguldā bija uzreiz aiz tā.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešiem pēc trim posmiem līderis ar 642 punktiem ir krievs Aleksandrs Tretjakovs, otro vietu ar 617 punktiem ieņem tautietis Ņikita Tregubovs, bet trešais ar 610 punktiem ir olimpiskais čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas. M.Dukurs ieguvis 546 punktus, kas viņam dod piekto vietu, kamēr T.Dukurs ar 504 punktiem ir sestais.

Visbeidzot Šteinbergs ar nopelnītiem 226 punktiem atrodas 20.vietā.

Sievietēm pirmais brauciens sāksies plkst.15.30, bet otrais būs plkst.17.

Savas pirmās sacensībās pēc teju gada pārtraukuma aizvadīs Priedulēna, kura trasē dosies kā priekšpēdējā no 21 skeletonistes.

Priedulēna atkopās no ceļgala traumas, kā arī uzsāka mācības Šveicē, tādējādi sezonas pirmajā pusē latviete nestartēja.

Dāmu konkurencē Pasaules kausa kopvērtējuma līdere ir krieviete Jeļena Ņikitina, kura sakrājusi 642 punktus, bet otrā ar 619 punktiem ir vāciete Žaklīna Lelinga. Savukārt trešo vietu ar 602 punktiem ieņem cita Vācijas skeletoniste Tīna Hermana.

Skeletonistiem Eiropas čempionāts bija paredzēts pirms nedēļas Kēnigszē, bet laikapstākļu dēļ Pasaules kausa posma sacensības un līdz ar to arī Vecā kontinenta meistarsacīkstes tika pārceltas uz Īglsu.

Pagājušajā sezonā 34 gadus vecais M.Dukurs Phjončhanas olimpiskajās spēlēs palika ceturtajā vietā, godalgu no rokām izlaižot pēdējā braucienā, turklāt pastāvēja varbūtība, ka viņš savai sportista karjerai liks punktu. Tomēr latvietis ir apņēmies turpināt startēt un varētu piedalīties 2022.gada Pekinas Olimpiādē. Viņš savā karjerā ir ieguvis astoņus Pasaules kausus, bet pagājušajā sezonā palika ceturtais.

Tikmēr 37 gadus vecais T.Dukurs pērn Olimpiādē bija piektais, bet Pasaules kausa ieskaitē viņš pamanījās būs augstāk par savu brāli - trešais.

Savukārt 25 gadus vecā Priedulēna pagājušā gada olimpiskajās spēlēs izcīnīja septīto vietu, bet Pasaules kausā viņa savu labāko sezonu aizvadīja 2016./17.gadā, kad kopvērtējumā bija septītā.

Sportisti šomēnes spēkosies arī Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā, bet sezona noslēgsies Ziemeļamerikā ar diviem posmiem Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā norisināsies arī pasaules čempionāts, tam notiekot marta ievadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu