Halepa uzveic Venusu Viljamsu un izjauc māsu dueli "Australian Open" astotdaļfinālā

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Simona Halepa
Simona Halepa Foto: AFP/SCANPIX

Planētas pirmā rakete sieviešu tenisā Simona Halepa no Rumānijas sestdien iekļuva Austrālijas atklātā čempionāta ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā, kurā tiksies ar titulēto amerikānieti Serēnu Viljamsu.

Halepa trešās kārtas cīņā ar 6-2, 6-3 pārspēja S.Viljamsas vecāko māsu Venusu, kura WTA rangā ieņem 36.vietu.

Tikmēr planētas 16.rakete S.Viljamsa ar 6-2, 6-1 sagrāva ukrainieti Dajanu Jastremsku, kura reitingā ieņem 57.vietu.

Halepa pērn pirmo reizi karjerā sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta finālu, kurā gan cieta zaudējumu, bet sezonas nākamajā "Grand Slam" turnīrā Francijā guva savu karjeras līdz šim lielāko trofeju.

Savukārt S.Viljamsa septiņus no saviem 23 "Grand Slam" tituliem izcīnījusi tieši Austrālijā.

Tāpat astotdaļfinālu sasniegusi planētas septītā rakete Jeļina Svitoļina no Ukrainas, kura ar 4-6, 6-4, 7-5 pārspēja ķīnieti Šuai Džanu, kura WTA rangā ir 42.pozīcijā.

Svitoļinai astotdaļfinālā pretī stāsies planētas 17.rakete Medisona Kīsa no ASV, kura ar 6-3, 6-2 apspēlēja ranga 12.numuru Elisi Mertensu no Beļģijas.

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova sestdien sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta ceturto kārtu jeb astotdaļfinālu, atkārtodama karjeras labāko rezultātu.

Sevastova trešās kārtas cīņā valstu pirmo rakešu duelī ar rezultātu 6-3, 6-3 pārspēja Ķīnas pārstāvi Vanu Cjanu.

Sevastova WTA rangā ieņem 12.vietu un turnīrā izlikta ar 13.numuru, savukārt Cjana ir planētas 21.rakete, bet Austrālijas atklātajā čempionātā viņa tikusi pie šāda paša numura.

Astotdaļfinālā viņa tiksies ar pasaules ceturto numuru Naomi Osaku no Japānas, kura trešajā kārtā ar rezultātu 5-7, 6-4, 6-1 pārspēja taivānieti Suveju Sje, kura turnīrā izlikta ar 28.numuru, bet rangā atrodama 27.vietā.

Vīru turnīrā ceturto kārtu sasniedzis ranga pirmais numurs Novaks Džokovičs, serbam trešajā kārtā ar 6-3, 6-4, 4-6, 6-0 pārspējot Kanādas tenisistu Denisu Šapovalovu, kurš ATP rangā ir 27.pozīcijā.

Džokovičam Austrālijas atklātais čempionāts ir veiksmīgākais no visiem "Grand Slam" turnīriem, jo Melburnā viņš izcīnījis sešas no savām 14 prestižākajām trofejām.

Nākamajā kārtā viņam pretī stāsies krievs Daniils Medvedevs, kurš rangā ieņem 19.numuru un trešajā kārtā ar rezultātu 6-2, 7-6 (7:3), 6-3 pārspēja beļģi Dāvidu Gofēnu, kurš reitingā ir trīs pozīcijas zemāk.

Astotdaļfinālu sasniedzis arī ranga ceturtais numurs Aleksandrs Zverevs, vācietim trešajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-3, 6-2 pārspējot mājinieku Aleksu Boltu, kurš rangā ieņem 155.vietu.

Viņam astotdaļfinālā pretī stāsies ranga 17.numurs Milošs Raoničs no Kanādas, kurš trešajā kārtā ar 6-4, 6-4, 7-6 (8:6) pārspēja francūzi Pjēru Igo Ebēru, kurš ATP rangā ir 55.vietā.

Astotdaļfinālā spēlēs arī planētas devītā rakete Kei Nišikori no Japānas, kurš trešajā kārtā ar 7-6 (8:6), 6-1, 6-2 pārspēja portugāli Žuau Souzu, kurš rangā ir 44.pozīcijā.

Nišikori astotdaļfinālā mēros spēkus ar spāni Pavlo Karreno-Bustu, kurš rangā ieņem 23.vietu un trešajā kārtā ar 6-2, 6-4, 2-6, 6-4 apturēja itāli Fabio Fonjīni, kurš ir planētas 13.rakete.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu