Pirms 84 gadiem Čikāgā pirmo reizi prezentētas vīriešu apakšbikses (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Izrādās, šajā dienā pirms 84 gadiem Čikāgā pilsētas veikalā tika pirmo reizi prezentētas vīriešu īsās apakšbikses.

Lai arī liekas, ka vīriešu apakšbikses eksistējušas mūžīgi un dzīve bez tām ir praktiski neiedomājama, tomēr izrādās, ka īsās apakšbikses veikalu plauktos nonākušas vien pirms 84 gadiem – 1935. gada 19. janvārī.

1934. gadā dizaineris Artūrs Kneiblers (Arthur Kneibler) darbojās Viskonsinas uzņēmumā, kas tirgoja zeķes, zeķbikses un apakšveļu. Tajā pašā gadā Kneiblers no kāda drauga, kurš ciemojās Franču Rivjērā, saņēma liktenīgu pastkarti, kurā bija attēlots vīrietis īsā, apspīlētā peldkostīmā. Redzētais Kneiblera prātā lika uzplaukt revolucionārai idejai – izveidot pavisam jaunas, revolucionāras vīriešu apakšbikses.

Pirmo reizi jaunais apģērba gabals tika prezentēts Čikāgas universālveikalā “Marshall Fields”. Vēsturiskajā dienā bija ļoti auksts un plosījās sniega vētra, tāpēc veikala darbinieki nebija pārliecināti, ka šāds vasarīga dizaina apģērba gabals tiks labi pirkts ziemā.

Tomēr šaubas neattaisnojās, jo jau pirmajā dienā tika pārdotas 600 apakšbikses. Nākamajos trīs mēnešos pārdoto apakšbikšu skaits visā valstī pieauga līdz 3000

Nākamā revolūcija vīriešu apakšveļā norisinājās tikai deviņdesmitajos gados, kad tika izgudroti apspīlēti bokseršorti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu