"Arsenal" Londonas derbijā uzvar "Chelsea" un pietuvojas pirmajam četriniekam

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scapix

Londonas "Arsenal" komanda sestdien Anglijas premjerlīgas mačā Lielbritānijas galvaspilsētas komandu derbijā pārspēja "Chelsea" vienību.

"Arsenal" savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 2:0 (2:0), samazinot pirmā četrinieka pārsvaru.

Uzvarētājiem abus vārtus guva franču futbolisti. Mača 14.minūtē rezultātu atklāja Aleksandrs Lakazete, kurš sita precīzi no vārtsarga laukuma stūra, bet otro reizi viesi kapitulēja 39.minūtē, kad vārtu priekšā grieķa Sokrata sitienu pielaboja Lorāns Kosjeļni.

"Šodien mums vajadzēja uzvaru, lai turpinātu cīņu par pirmo četrinieku. Pašatdeve bija lieliska, un mēs parādījām, kādā virzienā vēlamies doties," pēc mača teica Kosjeļņi.

Citā mačā turnīra līdere "Liverpool" rezultatīvā cīņā savā laukumā ar rezultātu 4:3 (0:1) pārspēja Londonas "Crystal Palace".

Liverpūles vienība visus četrus vārtus guva otrajā puslaikā, kad divreiz precīzi sita ēģiptietis Mohameds Salāhs, bet vēl pa precīzam sitienam izdarīja brazīlietis Robertu Firminu un senegālietis Sadio Manē.

"Rezultāts ir milzīgs, mums šobrīd ir 60 punkti, kas ir ļoti nozīmīgs skaitlis. Esmu patiešām lepns," pēc mača pauda "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops.

Tikmēr Mančestras "United" uzvarēja arī septīto maču pēc norvēģu speciālista Ūles Gunnara Sūlšēra stāšanās pie kluba stūres, mājās ar 2:1 (2:0) pārspējot Braitonas un Houvas "Albion". Mančestras komandā vārtus guva francūzis Pols Pogbā un Markuss Rešfords.

Citviet dramatiski noslēdzās mačs, kurā Vulverhemptonas "Wanderers" mājās ar 4:3 (2:0) pārspēja 2016.gada čempioni Lesteras "City". "Wanderers" rindās ar "hat-trick", tajā skaitā uzvaras vārtiem mača kompensācijas laikā, izcēlās portugālis Djogu Žotu.

Premjerlīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 60 punktiem 23 spēlēs ir "Liverpool", kam ar 53 punktiem 59 mačos seko Mančestras "City". Trešā ar 48 punktiem 59 cīņās ir Totenhemas "Hotspur", kamēr pirmo četrinieku ar 47 punktiem 60 dueļos noslēdz Londonas "Chelsea". Aiz pirmā četrinieka ar 43 punktiem ir Londonas "Arsenal" un Mančestras "United", londoniešiem iekrājot labāku gūto un zaudēto vārtu attiecību.

Svētdien kārtas noslēdzošajās spēlēs Mančestras "City" un Totenhemas "Hotspur" viesosies pie pastarītēm Hadersfīldas "Town" un Londonas "Fulham".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu