Valdis Valters: Nesaprotu LBS nostāju attiecībā pret Kambalu (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Televīzijas raidījumu vadītājs, bijušais basketbolists Valdis Valters (no kreisās) un žurnālists Armands Puče piedalās televīzijas kanālu STV Pirmā! un 360TV jaunās sezonas atklāšanas pasākumā.
Televīzijas raidījumu vadītājs, bijušais basketbolists Valdis Valters (no kreisās) un žurnālists Armands Puče piedalās televīzijas kanālu STV Pirmā! un 360TV jaunās sezonas atklāšanas pasākumā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jau trešdien savu spilgto basketbolista karjeru noslēgs viens no dominējošākajiem Latvijas basketbolistiem Kaspars Kambala. Jau ziņots, ka Latvijas Basketbola savienība (LBS) nav ieplānojusi īpaši atvadīties no Kambalas, kas daudzos līdzjutējos izraisīja divējādas sajūtas. Basketbola leģenda Valdis Valters portālam Apollo atklāja, ka nesaprot LBS nostāju attiecībā pret basketbolistu. 

LBS prezidents Valdis Voins iepriekš aģentūrai LETA atklāja, ka īpaši atvadīties no basketbolista savienība nav ieplānojusi.

"Pagaidām neesam plānojuši īpaši atvadīties no Kambalas, bet to vēl apspriedīsim," pauda Voins, vienlaikus piebilstot, ka Kambala nav viennozīmīgs tēls Latvijas basketbolā un izcēlies ar skandāliem - tostarp slavenajā 2009.gadā, tāpēc īpaša viņa sveikšana varētu arī izpalikt.

Galerija: Kaspara Kambalas preses konference 

Neizpratnē par Voina lēmumu ir basketbola leģenda Valdis Valters, kurš atzīst, ka īsti nav saprotama LBS nostāja. 

"Man īsti nav saprotama LBS nostāja attiecībā pret Kambalas sveikšanu. Protams, ka ir bijušas dažādas nepatikšanas, taču tā norobežoties nedrīkst. Viņš ir tik ilgus gadus spēlējis, tādēļ tā norobežoties no sportista karjeras beigām nedrīkst. Jāatceras, ka viņš ir spēlējis izlasē un palīdzējis sasniegt panākumus. Dažādas ziepes tika vārītas, taču, kurš to nedarīja?" atzīst Valters. 

Jau ziņojām, ka aizvadītajā nedēļā Kambala nāca klajā ar paziņojumu par pievienošanos "Jūrmala/"Betsafe" vienībai, kā arī to, ka 23. janvāra spēlē noslēgs savu ilgo basketbolista karjeru. Jūrmalnieki 23.janvārī "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas mačā Jūrmalas Valsts ģimnāzijas sporta zālē uzņems ziemeļu kaimiņu čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Valdis Valters pauž nožēlu, ka Latvijā klubiem nav izveidojusies tāda tradīcija, kad tiek godināti vietēji spēlētāji. 

"Uzskatu, ka Kambala izvēlējās pareizo laiku un vietu, lai atvadītos no basketbola. Tikai žēl, ka mums nav tādas klubu tradīcijas, ka klubi, kuros sportists ir spēlējis godina viņu," atzīst Valters. 

Latvijas izlasē Kambala piedalījies trijos Eiropas čempionāta finālturnīros, bet jau vairākus gadus viņš nav ticis iekļauts valstsvienības kandidātu sarakstā. Valstsvienībā viņš 44 spēlēs caurmērā iemeta 17,1 punktu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu