Staiceles ielas namu Rīgā apsēdušas žurkas (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilusratīvs attēls
Ilusratīvs attēls Foto: EPA/AFI

Staiceles ielas nama iedzīvotāji Rīgā noguruši no bezjēdzīgās cīņas ar žurkām. Grauzēji tā apsēduši namu, ka, ieraugot no darba mājās pārnākam iedzīvotājus, pat nesatrūkstas! Tos brīvi var sastapt kāpņu telpā, pie lifta šahtas un pagrabā, vēsta TV3 raidījums Bez Tabu

Pirmā stāva iemītnieki stāsta, ka, dzirdot naktīs par žurku pīkstēšanu, graušanu, lodāšanu, sajūta esot neaprakstāmi pretīga. Turklāt visu mājas kāpņu telpu ir pārņēmis žurku radītais smārds.

"Rīgas namu pārvaldnieks" pārstāvis Krists Leiškalns nenoliedz, ka grauzēju problēma mājā esot, taču par tās cēloni sauc kaķu māju, kas ierīkota pagrabā. Tur žurkām tiekot nodrošināts nepārtraukts barības avots.

Apsaimniekotāja pārstāvis min dažādus risinājumus, kas piedāvāti iedzīvotājiem, taču pagaidām tie dzirdīgas ausis nav sasnieguši. Arī deratizācijas pasākumi nav snieguši vēlamos rezultātus, jo daļu no izliktajām indēm likvidējot pagraba "kaķu mājas" saimniece. 

Izskatās, ka kāds tur ir ierīkojis kaut ko līdzīgu kaķu viesnīcai vai SPA. Ir atsevišķa guļamzona, ēdamzona un pat rotaļu stūrītis. Kaķiem nepārtraukti tiek nodrošināta dažādu veidu barība, gan konservi, gan sausā barība. Protams, arī ūdens. Kaķu kolonijas pārstāvji, kas iedzīvotājas sarūpēto spēj novērtēt, te var atpūsties matračos un siltās segās. 

Diemžēl nama sētniece apstiprina, ka tieši te viņa daudzkārt redzējusi pie vienas bļodas ēdam gan kaķus, gan žurkas.

Raidījumam izdodas satikt sievieti, kura uztur kaķu koloniju, – viņa žurkas pagrabā neesot redzējusi, un savus kaķīšus turpināšot barot, jo tiem ziemā laukā esot auksti!  

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu