Par mata tiesu! Pārcelta bēdīgi slavenā narkokurjera Prīverta krimināllietas izskatīšana

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Priverts
Priverts Foto: jānis škapars tvnet

Saistībā ar prokurores darba nespēju Rīgas apgabaltiesā uz 5. marta plkst. 13 pārcelta krimināllietas izskatīšana pret savulaik bēdīgi slaveno narkokurjeru Rolandu Prīvertu, kurš apsūdzēts par kokaīna kontrabandu un kokas lapu glabāšanu, aģentūrai LETA pavēstīja Rīgas apgabaltiesas pārstāvis Raimonds Ločmelis.

Iepriekš lietu bija paredzēts skatīt rītdien, 23. janvārī.

Lieta nonākusi apelācijas instancē, jo Rīgas rajona tiesa Prīvertam piesprieda septiņus gadus ilgu ieslodzījumu, taču viņš šo spriedumu pārsūdzēja.

» Narkokurjers Prīverts vaino varas iestādes pierādījumu safabricēšanā un citās nelikumībās

Foto: Rolanda Priverta grāmatas "Nebaidies ne no kā" atvēršanas svētki

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Prīverts par narkotiku noziegumiem cietumā pabijis vairākkārt. Jau 1999. gada sākumā viņu kopā ar toreizējo Latvijas Modeļu asociācijas prezidenti Dairu Silavu Rīgas lidostā aizturēja par mēģinājumu Latvijā ievest gandrīz divus kilogramus kokaīna. Par šo gadījumu Augstākā tiesa 2000. gada novembrī Prīvertam piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem, taču no cietuma viņš tika atbrīvots pirms termiņa.

2004. gada sākumā Prīvertu aizturēja Gvajakilas lidostā Ekvadorā. Pie viņa tika atrasti 894 grami kokaīna.

Savukārt 2009. gadā Privertam tika piespriests astoņu gadu cietumsods Somijā par kokaīna kontrabandu no Dienvidamerikas uz Somiju, Igauniju un Latviju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu