Latvijas basketbola izlase uz izšķirīgo maču Melnkalnē dosies ar līgumreisu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas basketbola izlase
Latvijas basketbola izlase Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola izlase uz 2019.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas noslēdzošo spēli ar Melnkalni dosies ar līgumreisu, apstiprināja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Trešajā un noslēdzošajā "logā" Latvijai 22.februārī gaidāma cīņa savā laukumā pret Spāniju, bet atlase tiks noslēgta 25.februārī izbraukumā ar dueli pret Melnkalni.

"Protams, ka tie būs papildu izdevumi, taču tie nebūs katastrofāli vai nepanesami," teica Voins.

Pirms pāris nedēļām LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps sarunā ar "Latvijas Radio" lika noprast, ka līgumreiss būs tādā gadījumā, ja izdosies izlasei piesaistīt ULEB Eirolīgas spēlētājus.

Voins gan sarunā ar aģentūru LETA pauda, ka šobrīd vēl pāragri nosaukt basketbolistus, kuri varētu doties talkā Latvijas izlasei. Latviešu basketbolisti šosezon ir piecās Eirolīgas komandās, no kurām tikai vienai vairs nav reālu izredžu iekļūt izslēgšanas turnīrā.

I grupas kopvērtējumā pēc desmit kārtām līdere ar astoņām uzvarām ir Spānija, bet par vienu panākumu mazāk ir Turcijai. Abas izlases jau ir nodrošinājušas iekļūšanu Pasaules kausa finālturnīrā. Tālāk ar sešām uzvarām seko Melnkalne un Latvija, kamēr Ukrainai ir piecas uzvaras. Savukārt pēdējā, sestā, ar diviem panākumiem ir Eiropas čempione Slovēnija.

 

Ja Latvijas izlase uzvarēs Spāniju, pret Melnkalni tai ceļazīmes iegūšanai derēs uzvara ar jebkādu pārsvaru. Savukārt, ja latvieši zaudēs spāņiem, bet Melnkalne uzvarēs Ukrainas basketbolistus, Latvijai pret melnkalniešiem būs nepieciešama uzvara ar vismaz desmit punktu pārsvaru.

Trīs labākās apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu