Kariņa valdība sanāk uz pirmo sēdi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jaunās valdības kopīgā fotografēšanās pēc Ministru kabineta pirmās svinīgās sēdes Zaļajā zālē.
Jaunās valdības kopīgā fotografēšanās pēc Ministru kabineta pirmās svinīgās sēdes Zaļajā zālē. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Drīz pēc saņemtās Saeimas uzticības jaunā valdība pulcējās savā pirmajā sēdē un notika simboliska varas pārņemšana. Vēl pirms tam uz savām jaunajām darba vietām devās arī jaunie ministri, vēsta "LNT Ziņas".

Pēc jaunās valdības apstiprināšanas lielākā daļa jauno ministru devās uz savām jaunajām darba vietām, lai pārņemtu pilnvaras.

Nu jau bijušais iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis sagaidīja politikas jaunpienācēju, savu pēcteci Sandi Girgenu (KPV LV). Tikmēr veselības ministrei Ilzei Viņķelei (A/P) ar ministrijas darbiniekiem nācās iepazīties pašai.

Ar sarkanu rožu klēpi Satiksmes ministrijā tika sagaidīts jaunais saimnieks Tālis Linkaits (JKP). Tikmēr plāksnīte pie valdības vadītāja kabineta durvīm liecināja, ka te jau saimnieko  jaunais valdības vadātājs Krišjānis Kariņš. Valdības mājā viņu sagaidīja priekštecis Māris Kučinskis.

Premjeram promejot, simboliski karoga mastā tika iedzīta nagla un Kučinska portrets papildināja bijušo premjeru portretu galeriju. “Pats galvenais vēstījums – nebaidīties arī rīkoties un strādāt,” sacīja Kučinskis.

“Es gribu izmantot izdevību, teikt Ministru kabinetam paldies par darbu, kas ir veikts valsts labad. Mūsu valdība taisās daudz, ko šī valdība ir uzsākusi, turpināt,” apliecināja Kariņš.

Uz pirmo svinīgo jaunās valdības sēdi pirmā ieradās veselības ministre Ilze Viņķele. Taču viņa nebūs tā, kas pie valdības sēžu galda sēdēs vistuvāk premjeram. Šis vietas ierādītas premjera biedriem Artim Pabrikam (A/P) un Jānim Bordānam (JKP). Vistālāk no Kučinska būs valsts pārvaldē vismazāk pieredzējušie Ralfs Nemiro un Sandis Girgens (abi KPV LV).

Savus ceļa vārdus jaunajai valdībai veltīja arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis: “Lai stiprinātu sabiedrības uzticību politiķiem, valdībai būs jārīkojas ātri un izlēmīgi, neaizmirstot par vēlētājiem dotajiem solījumiem.”

“Mums priekšā ir interesants un būs aizņemts darba cēliens,” sacīja Kariņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu