Par "Australian Open" trofeju cīnīsies Kvitova un Osaka

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Petra Kvitova
Petra Kvitova Foto: AFP/SCANPIX

Čehiete Petra Kvitova un japāniete Naomi Osaka ceturtdien iekļuva Austrālijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu finālā.

Vispirms planētas sestā rakete Kvitova ar rezultātu 7-6 (7:2), 6-0 pārspēja amerikānieti Danielu Rouzu Kolinsu, kura WTA rangā ir vien 35.vietā un līdz pusfinālam aizkļuva neizsētas tenisistes statusā.

Kvitovai šis ir pirmais "Grand Slam" turnīra fināls kopš 2014.gada, kad viņa triumfēja Vimbldonas čempionātā, atkārtojot 2011.gadā iespēto.

"Tas man nozīmē visu. Es smagi strādāju, lai sasniegtu finālu kādā no lielajiem turnīriem. Beidzot man tas ir izdevies, un varēšu izbaudīt finālu. Vienalga, kas notiks, esmu ļoti laimīga," pēc uzvaras teica Kvitova.

Tikmēr planētas ceturtā rakete Osaka ar 6-2, 4-6, 6-4 pārspēja ranga astoto numuru un Kvitovas tautieti Karolīnu Plīškovu, tādējādi izjaucot čehu finālu.

Pērnā gada "US Open" čempionei Osakai šis būs otrais "Grand Slam" fināls pēc kārtas un otrais viņas karjerā.

"Biju gaidījusi, ka cīņa būs daudz grūtāka. Trešajā setā savācos un centos, cik varēju, lai izcīnītu uzvaru," teica 21 gadus vecā Osaka.

Kvitova un Osaka savā starpā spēkosies pirmo reizi karjerā. Mača uzvarētāja pirmdien kļūs par planētas pirmo raketi, no troņa gāžot Simonu Halepu.

Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā apstājās Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, kamēr Aļona Ostapenko un Ernests Gulbis cieta neveiksmes pirmajā kārtā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu