Dzemdību namā veikti uzlabojumi 1,3 miljonu eiro apmērā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas Dzemdību nams.
Rīgas Dzemdību nams. Foto: Valts Baumanis/LETA

Rīgas Dzemdību namā veikta telpu pārbūve un inovatīvu tehnoloģiju iegāde 1,3 miljonu eiro apmērā, šodien, 24. janvārī, uzlaboto telpu atklāšanas pasākumā sacīja slimnīcas valdes priekšsēdētāja Santa Markova.

Dzemdību nama jauno dzemdību telpu un grūtnieču aprūpes telpu pārbūve, kā arī tehnoloģiju iegāde veikta par Eiropas Reģionālās attīstības fonda, valsts un Rīgas Dzemdību nama finansējumu. Kopā projekts izmaksāja aptuveni 1,3 miljonu eiro, no kura aptuveni viens miljons eiro bija Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, 105 000 eiro - valsts finansējums, bet Rīgas Dzemdību nama ieguldījums bija 182 000 eiro.

Būvdarbi noritēja no pagājušā gada maija līdz decembrim. Astoņu mēnešu laikā izveidotas piecas jaunas dzemdību zāles Dzemdību nama 6. stāvā, izremontētas grūtnieču aprūpes telpas Dzemdību nama 5. stāvā, atjaunotas evakuācijas kāpnes, uzlabotas jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļas telpas, kā arī iegādātas tehnoloģijas 165 000 eiro apmērā.

Rīgas Dzemdību nama valdes locekle Dagnija Vilnīte, kura bija šī projekta vadītāja, norāda, ka projekta norise bija liels izaicinājums gan specifisko un tehnoloģiski sarežģīto darbu dēļ, jo tika izveidoti pilnīgi jauni inženierkomunikāciju risinājumi telpu aprīkošanai, gan arī tādēļ, ka būvdarbu laikā stacionāra darbs netika pārtraukts un būvniekiem vajadzēja strādāt, cenšoties radīt pēc iespējas mazāk neērtību pacientiem un apmeklētājiem.

"Projekts ir ļoti būtisks ieguldījums Dzemdību nama infrastruktūras uzturēšanai ilgtermiņā, jo remonta darbi tika veikti ar skatu nākotnē, un telpas ar nelieliem papildinājumiem vai atjaunojumiem būtu modernas arī turpmākos 10 gadus", sacīja Vilnīte.

Dzemdību nams ir valstī lielākā dzemdību palīdzības un prenatālās aprūpes iestāde ar 70 gadus lielu pieredzi dzemdību palīdzības un ginekoloģisko pakalpojumu sniegšanas jomā.

Dzemdību namā ik gadu tiek pieņemtas aptuveni trešdaļa no visām dzemdībām valstī. Pērn Rīgas Dzemdību namā piedzima 6028 mazuļi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu