Kaspars Kambala aizrāvies ar dzejas rakstīšanu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Basketbolists Kaspars Kambala
Basketbolists Kaspars Kambala Foto: Edijs Pālens/LETA

Pieredzējušais latviešu centra spēlētājs Kaspars Kambala trešdien, 23. janvārī, aizvadīja savas karjeras pēdējo spēli. Lai gan viņš ir pievērsies boksam, sportistam ir vēl kāds slēpts talants, par ko viņš skaļi nerunā, – dzejas rakstīšana.

“Nokrita zvaigzne, un es ievēlējos tevi./ Tu atnāci stalta un modra./ Cik ilgi būs mūsu mūžība,/ Kas to zina…/ Bet šodien manā sirdī ir svētki.

Rakstīt sāku jau sen, bet nevienam to nestāstīju un dzejoļus nerādīju. Tai laikā jau tas nebija cool. Tāpēc ir forši, ka pienāk zināms vecums, kad tev kļūst vienalga, ko citi domā. Tu dari to, ko patiešām vēlies. Man ir tāds labs teiciens, kas droši vien žurnālam ir par rupju. Mazāk rupji tas varētu skanēt – man vienalga, ko cilvēki domā,” žurnālam “Ieva” atklāja Kambala.

Fotogalerija: Kaspara Kambalas karjeras noslēdzošā spēle

Kā jau ziņots, basketbolists ir gandarīts, ka savu karjeras pēdējo spēli aizvadīja ģimenes un draugu priekšā, sarunā ar žurnālistiem pauda basketbolists.

Viņš trešdien karjeras pēdējā spēlē guva 20 punktus "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā, bet neglāba Jūrmala"/"Betsafe" komandu no zaudējuma.

Jūrmalnieki savā laukumā ar rezultātu 66:78 (19:16, 20:24, 14:15, 13:23) piekāpās Igaunijas čempionei Tallinas "Kalev"/"Cramo".

"Nebiju spēlējis astoņus mēnešus, taču nejutos ierūsējis. Galvenais bija noķert to fīlingu, ka pēdējo reizi esmu uzspēlējis. Fiziski nebija grūti, jo divreiz dienā trenējos boksā, tikai vajadzēja noķert ritmu," teica 40 gadus vecais basketbolists.

Kambala gan no sporta neaiziet, jo centīsies sevi realizēt profesionālajā boksā.

"Man palīdz tas, ka bokss aizņems manu laiku, nebūs jāsēž mājās un jādomā, ko darīt. Varbūt nākamreiz, kad skatīšos basketbolu, sākšu domāt: vāks, vairāk nekad nespēlēšu," atzīmēja basketbolists.

Karjeras laikā Kambala pārstāvējis tādus spēcīgus klubus kā Stambulas "Efes Pilsen" un "Fenerbahce", kā arī Madrides "Real" un Kazaņas "Unics", turklāt viņš dala ULEB Eirolīgas viena mača rezultativitātes rekordu, jo 2002./03. gada sezonā viņš vienā no spēlēm iemeta 41 punktu.

Pēdējos gados Kambala spēlēja Turcijas otrajā līgā un Ziemeļkipras čempionātā, bet pēdējo reizi viņš Latvijā spēlēja 2014./15. gada sezonas sākumā, kad pārstāvēja "Barons"/LDz.

Kambala par aizliegto vielu lietošanu savulaik izcieta divu gadu diskvalifikāciju, taču nolēma atgriezties basketbolā.

Kambala Latvijas izlases rindās piedalījās trijos Eiropas čempionātos - 2001., 2003. un 2009. gadā. Sportiski visspilgtākais bija 2001.gadā, kad centrs bija neapstrīdams valstsvienības līderis, palīdzot komandai sensacionāli uzvarēt Lietuvu un izcīnīt astoto vietu. Viņš arī bija viens no redzamākajiem personāžiem 2009.gadā, kad izlases starts kontinenta meistarsacīkstēs tika apvīts ar skandāliem, pēc kuriem vairāki spēlētāji, tostarp Kambala, saņēma diskvalifikācijas. Valstsvienībā viņš 44 spēlēs caurmērā iemeta 17,1 punktu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu