Tramps: Panākta vienošanās par valdības darba atjaunošanu (3)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien paziņoja par vienošanos, kas panākta ar demokrātiem, paredzot uz zināmu laiku atjaunot Savienoto Valstu federālās valdības darbu, kas, turpinoties strīdam par finansējumu mūrim uz ASV un Meksikas robežas, ir apturēts rekordilgu laiku - jau piecas nedēļas.

"Mēs esam panākuši vienošanos izbeigt valdības darba apturēšanu un atsākt federālās valdības darbu," sacīja Tramps.

"Tuvākajā laikā es parakstīšu likumprojektu, lai atsāktu mūsu valdības darbu uz trim nedēļām - līdz 15. februārim."

Paužot aizstāvības vārdus savam robežmūra projektam, Tramps nenāca klājā ar skaidru paziņojumu attiecībā uz savu agrāko prasību par 5,7 miljardu dolāru piešķiršanu robežmūrim, kas bija viens no svarīgākajiem pirmsvēlēšanu solījumiem viņa labējā spārna elektorātam.

Tramps norādīja, ka "abu partiju saskaņošanas komiteja" ar likumdevējiem no republikāņu kontrolētā Senāta un demokrātu kontrolētās Pārstāvju palātas strādās pie robežas drošības jautājuma, un robežmūra finansējumu tēma būs viņu darba kārtības prioritāte.

"Nākamās 21 dienas laikā es sagaidu, ka demokrāti un republikāņi darbosies labticīgi," sacīja prezidents, vienlaikus draudot ar vēl vienu valdības darba apturēšanu pēc trim nedēļām, ja Kongress atteiksies piešķirt finansējumu.

"Mums tiešām nav citas izvēles, kā būvēt stipru mūri vai tērauda nožogojumu"

"Ja mēs no Kongresa nesaņemsim taisnīgu vienošanos, valdība vai nu atkal tiks slēgta 15. februārī, vai arī es izmantošu pilnvaras, kas man ir atbilstoši likumiem un Savienoto Valstu Konstitūcijai, lai risinātu šo ārkārtas situāciju."

ASV federālās valdības darbs ir daļēji apturēts kopš 22. decembra. Tas tika apturēts pēc tam, kad Tramps noraidīja federālā budžeta projektu, jo tajā nebija ietverts finansējums mūrim, ko viņš grib uzcelt gar Meksikas robežu.

Valdības darba apturēšana skar apmēram 800 000 federālās valdības darbinieku, kuri tās dēļ nesaņem atalgojumu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu