Peiners sekmē "Dariššafaka Tekfen" uzvaru Eirolīgas mačā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žanis Peiners (priekšplānā)
Žanis Peiners (priekšplānā) Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Žanis Peiners piektdien guva astoņus punktus ULEB Eirolīgas 20.kārtas spēlē, palīdzēdams Stambulas "Dariššafaka Tekfen" izcīnīt uzvaru, kamēr Anžejs Pasečņiks guva 12 punktus Grankanārijas "Herbalife" vienības zaudējumā.

Peinera pārstāvētā Turcijas komanda "Dariššafaka Tekfen" savā laukumā ar rezultātu 80:75 (21:29, 24:18, 18:14, 17:14) pārspēja Spānijas vienību Vitorijas "Kirolbet Baskonia", kuras pieteikumā bija 18 gadus vecais Artūrs Kurucs.

Peiners šajā mačā nospēlēja 24 minūtes un 11 sekundes, būdams nekļūdīgs savos metienos, jo grozā raidīja vienīgo divpunktu metienu un abus tālmetienus.

Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, bloķēja vienu metienu un izprovocēja divas piezīmes, tikdams pie 18 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija trešais labākais rādītājs komandā.

"Dariššafaka Tekfen" rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija amerikānis Tonijs Duglass, bet 18 punktus guva nigērietis Maikls Ēriks.

Vitorijas vienībā 18 punktus guva ASV basketbolists Mets Dženingss.

Tikmēr Pasečņika pārstāvētā "Herbalife" viesos ar rezultātu 70:75 (24:27, 14:9, 19:25, 13:14) piekāpās Melnkalnes klubam Podgoricas "Budučnost VOLI".

Pasečņiks šajā duelī nospēlēja 22 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no septiņiem divpunktu metieniem un abus divus "sodiņus".

Viņš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, trīs reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja trīs piezīmes, iekrādams 16 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija labākais rādītājs komandā.

"Herbalife" rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija igaunis Sīms Sanders Vene, bet uzvarētājiem 20 punktus guva amerikānis Noriss Kouls.

Citā mačā pie Krievijas kluba Maskavas apgabala "Himki" stūres atgriezās lietuvietis Rims Kurtinaitis, kura vadītie vīri savā laukumā ar rezultātu 60:71 (28:10, 12:15, 10:21, 10:15) piekāpās Vācijas čempionei Minhenes "Bayern".

Uzvarētājiem 20 punktus guva amerikānis Deriks Viljamss, kurš savulaik Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlēja kopā ar latvieti Kristapu Porziņģi.

Šīs kārtas noslēdzošajā spēlē Rolanda Šmita pārstāvētā Barselonas "Lassa" bez latvieša pieteikumā savā laukumā tiekas ar Krievijas grandu Maskavas CSKA.

Jau ziņots, ka Dairis Bertāns ceturtdien iemeta 17 punktus, kamēr viņa pārstāvētā Itālijas čempione Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" savā laukumā ar rezultātu 80:70 pārspēja Lietuvas flagmani Kauņas "Žalgiris".

Tikmēr Jānis Timma un Jānis Strēlnieks guva attiecīgi 14 un 13 punktus, taču viņu pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas "Olympiakos" izbraukumā ar rezultātu 75:90 piekāpās turnīra kopvērtējuma līderei Stambulas "Fenerbahce Beko" no Turcijas.

Citviet pie uzvaras tika arī pašreizējā turnīra čempione Madrides "Real" no Spānijas, kas savā laukumā ar 92:84 uzvarēja Turcijas klubu Stambulas "Anadolu Efes". Vēl vienā ceturtdienas mačā uzvaru izcīnīja Izraēlas komanda Telavivas "Maccabi FOX", kas savā laukumā ar rezultātu 84:75 pieveica Grieķijas grandu Atēnu "Panathinaikos Opap".

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 18 uzvarām 20 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 16 panākumiem seko Madrides "Real", bet tālāk ar 14 uzvarām 19 cīņās ir Maskavas CSKA. Aiz pirmā trijnieka ar 13 panākumiem 20 mačos ir Stambulas "Anadolu Efes", kam ar 12 uzvarām seko Pirejas "Olympiakos", bet sesto vietu ar 11 panākumiem ieņem Barselonas "Lassa".

Tikmēr desmit panākumi ir Minhenes "Bayern", bet pa deviņām uzvarām guvušas Vitorijas "Kirolbet Baskonia", Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" un Telavivas "Maccabi FOX", tām noslēdzot pirmo desmitnieku.

Savukārt Grankanārijas "Herbalife" ar sešām uzvarām ir 14.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie trim panākumiem, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu