"Facebook" grasās integrēt lietotnes "WhatsApp", "Instagram" un "Messenger" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Facebook".
"Facebook". Foto: Reuters / Scanpix

Interneta gigants "Facebook" grasās integrēt tai piederošās lietotnes "Instagram", "WhatsApp" un "Facebook Messenger", vēsta raidorganizācija BBC. 

Lai gan "Instagram", "WhatsApp" un "Facebook Messenger" paliks kā atsevišķas lietotnes, tās būs savstarpēji saistītas un būs iespējams pārsūtīt ziņas no vienas lietotnes uz citu.

"Mēs gribam nodrošināt vislabāko ziņu apmaiņu, kādu varam, un cilvēki vēlas, lai ziņu apmaiņa būtu ātra, vienkārša, uzticama un privāta," paziņojumā pauda "Facebook".

"Mēs strādājam, lai uzlabotu mūsu saziņas pakalpojumus [...], un domājam par veidiem, kā draugiem un ģimenes locekļiem vieglāk sazināties starp platformām."

Pēc ieceres realizēšanas "Facebook" lietotājs, piemēram, varēs tieši sazināties ar kādu, kuram ir tikai "WhatsApp" lietotne. Pagaidām tas nav iespējams. 

"Facebook" pastāstīja, ka atrodas "gara procesa" priekšā.

Šis solis konsolidētu "Facebook" pakalpojumu klāstu, kas uzņēmuma impēriju padarītu spēcīgāku, līdz ar to valdībai un regulatoriem būtu grūtāk to ietekmēt.

Līdz ar pārmaiņām, "Facebook" darbs varētu kļūt vieglāks, jo vienu un to pašu papildinājumu nevajadzētu veidot katrai lietotnei atsevišķi. Tāpat "Facebook" varētu starp trim platformām vieglāk dalīties ar datiem, lai labāk pielāgotu reklāmas noteiktām mērķauditorijām.

Par plānu sākotnēji vēstīja "New York Times" un tiek uzskatīts, ka pie tā personīgi strādā "Facebook" dibinātājs Marks Cukerbergs.

Iecere uzņēmumā radījušas nesaskaņas un bija viens no iemesliem, kāpēc pērn "Instagram" un "WhatsApp" dibinātāji pameta attiecīgos uzņēmumus, vēsta laikraksts.

Darbs pie trīs lietotņu savstarpējās integrēšanas jau sācies, vēsta "New York Times", un to paredzēts pabeigt 2019. gada beigās vai nākamā gada sākumā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu