Latvijas sīkpartija sola EP vēlēšanu sarakstā iekļaut "Alternatīva Vācijai" politiķi; vācu partija sadarbību noliedz (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Alternatīva Vācijai" logo.
"Alternatīva Vācijai" logo. Foto: EPA/Scanpix

Centra partija, kurai nevienās vēlēšanās nav izdevies iegūt pārstāvniecību Latvijas vai Eiropas līmeņa parlamentā, gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās solās startēt ciešā sadarbībā ar eiroskeptiķu partiju "Alternatīva Vācijai" (AFD), taču vācu partija jebkādu sadarbību noliedz.

Kā aģentūru LETA informēja Centra partijā, tā vēlēšanās startēšot "ciešā sadarbībā ar Eiropas patriotiskajiem spēkiem, pirmkārt, Vācijas parlamentāro partiju AFD".

Bundestāgā jau esot notikušas Centra partijas un AFD konsultācijas un esot panākta vienošanās, ka viens no vācu partijas AFD Bundestāga deputātiem startēšot Centra partijas sarakstā Latvijā ar otro numuru.

Savukārt sarakstā pirmais būšot partijas aktīvists Normunds Grostiņš.

Tomēr AFD preses dienestā aģentūrai LETA uzsvēra, ka vācu partija nestrādājot kopā ar Centra partiju.

Vienlaikus AFD atturējās sniegt komentāru par to, vai kāds no AFD deputātiem varētu tikt iekļauts Centra partijas sarakstā un kurš tas varētu būt.

"Firmas.lv" dati liecina, ka politiskā partija reģistrēta 2005. gadā. Partijā ir pieci valdes locekļi - Dainis Grabovskis, Edvīns Puķe, Aigars Zariņš, Andžejs Zdanovičs un Olga Zeļika.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu