Par mēģinājumu noorganizēt fiktīvu laulību ar Irākas pilsoni piespriež neilgu cietumsodu un piespiedu darbu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Notiek tiesas sēde; ilustratīvs attēls.
Notiek tiesas sēde; ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa par mēģinājumu noorganizēt fiktīvu laulību ar Irākas pilsoni divām personām piespriedusi nelielu cietumsodu un piespiedu darbu, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Kā izriet no sprieduma, apsūdzētie satikās ar kādu sievieti, lai piedāvātu par atlīdzību noslēgt fiktīvo laulību ar kādu Irākas pilsoni.

Laulības noslēgšana nozīmētu ārvalstniekam iespēju iegūt tiesības likumīgi uzturēties Latvijā.

Noziedzīgo nodomu līdz galam neizdevās realizēt, jo sieviete atteicās noslēgt fiktīvo laulību.

Citā gadījumā izmeklēšanā noskaidrojies, ka apsūdzētie sazinājās ar vēl kādu cilvēku, kuram palūdza parakstīt un iesniegt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē fiktīvu uzaicinājumu vīzas izsniegšanai Irākas pilsonim. Arī šo noziegumu neizdevās līdz galam realizēt, jo uz iesniegtā ielūguma pamatā irākietis vīzu nav saņēmis un nav ieceļojis Latvijā.

Vēl vienā gadījumā viens no apsūdzētajiem izdarīja dokumenta viltošanu un realizēšanu. Policija noorganizēja operatīvo eksperimentu, kura rezultātā apsūdzētais eksperimentā iesaistītai personai piedāvāja iegādāties viltotu Zviedrijas pasi par 1500 eiro.

Izmeklēšanā noskaidrojies, ka apsūdzētais savā dzīvesvietā, izmantojot mājās esošo datortehniku, veica pases biogrāfijas datu un drukātā teksta un fotoattēla mehānisko dzēšanu un izpildīšanu, tādā veidā izgatavojot viltotu Zviedrijas pasi.

Vienam no apsūdzētajiem tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz četriem mēnešiem, taču šajā sodā ieskaitīja apcietinājumā pavadīto laiku, līdz ar to sods jau izciests. Otrai personai tiesa piemēroja piespiedu darbu uz 100 stundām. Par šādiem sodiem apsūdzētie bija jau iepriekš vienojušies ar prokuratūru.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu