"Viņam tika salauzta roka, vai kaut kas tamlīdzīgs." Asiņains konflikts Anniņmuižas vidusskolā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kāpnes skolā; ilustratīvs foto.
Kāpnes skolā; ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Nedēļas sākumā kāda Anniņmuižas vidusskolas audzēkņa vecāki vēstīja par asiņainu izrēķināšanos starp diviem skolniekiem mācību iestādes vestibilā, ziņo raidījums "Degpunktā".

Tracis izcēlies starpbrīža laikā - sakāvušies astotās un devītās klases skolnieki.

Konflikta rezultātā zemākās klases audzēknis piekauts. Puisim bija nepieciešamā ārstu palīdzība, un uz incidenta vietu izsaukti mediķi un pašvaldības policijas pārstāvji.

No informācijas, ko sniedz citi skolas audzēkņi, var spriest, ka konflikts izcēlies savstarpējas nesaprašanās dēļ, proti, viens no puišiem apsaukājis otra puiša radiniekus.

"Viņi tur kaut ko nesadalīja. Cik es sapratu, mans klases biedrs nodarījis viņam nopietnus miesas bojājumus, cietusi mugura. Tāpēc tam puisim tika izsaukta ātra palīdzība. Vēl viņam tika salauzta roka, vai kaut kas tamlīdzīgs. Viņš vispār nav no labajiem. Konstanti dara kaut ko tādu, lai pārtrauktu stundas. Apvaino skolotājus. Nepatīkams puisis," stāsta skolas audzēknis.

Atbraukušie ārsti apskatījuši piekauto puisi un secinājuši, ka zēnam ir jādodas uz slimnīcu.

Tikmēr pašvaldības policijas darbinieki pieņēmuši paskaidrojumus no incidenta lieciniekiem un sazinājušies ar kolēģiem no Valsts policijas.

Pašlaik nav zināms, cik nopietni cietis skolnieks. Ja informācija par to, ka zēnam tika salauzta roka apstiprināsies, tad uzbrucējam nāksies atbildēt krimināltiesiskā kārtībā.

Skolas direktore Tatjana Pulle no konflikta norobežojas, sakot, ka tā ir ikdiena Latvijas skolās, un viņas komentārs ir lakonisks.

“Mēs nekomentēsim šo situāciju sakarā ar to, ka ir Eiropas regula, un es nevaru dot informāciju par skolas bērniem. Vecākiem ir visa nepieciešamā informācija un diemžēl mēs nevaram apspriest informāciju par bērniem ar visiem cilvēkiem. Ziniet, katru dienu kāda skolā ir kāds kautiņš, un mēs nerunāsim par kautiņu vispār,” saka direktore.

Raidījums "Degpunktā" noskaidroja, ka konkrētajā iestādē nav pastāvīga dežurējoša pašvaldības policista, kas, iespējams, tajā dienā, būtu spējis pārtraukt kautiņu, jo skolotājas esot baidījušās iejaukties.

Kā piebilst Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis, pie katras skolas dežurantu nenoliksi, bet kopumā mācību iestādes tiek regulāri apmeklētas patrulēšanas laikā.

Jāpiebilst, ka šobrīd par uzbrukumu skolas biedram aizdomās turētais jau iepriekš esot izslēgts no citas skolas un, iespējams, arī šoreiz viņam būs jādodas tālāk.

Taisnības labad gan jāsaka, ka kautiņu ar apvainojumiem izprovocējis tieši cietušais. Tāda vismaz ir sākotnējā informācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu