Bertāns: Pāris dienas atpūtos no basketbola

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Sanantonio "Spurs" komanda svētdienas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta maču pret Vašingtonas "Wizards" uzvarējusi ar savu aizsardzību, uzskata latvietis Dāvis Bertāns. Basketbolists arī atzina, ka pāris dienas atpūtās no basketbola.

Bertāns pēc divu maču izlaišanas atgriezās "Spurs" sastāvā un guva 21 punktu, kas palīdzēja komandai savā laukumā ar rezultātu 132:119 (36:26, 34:43, 29:17, 33:33) uzvarēja "Wizards" komandu.

Bertāns aizvadīja savu šīs sezonas rezultatīvāko spēli, bet iepriekšējos divus mačus viņš izlaida personīgu iemeslu dēļ.

"Pāris dienas atpūtos no basketbola, un man šoreiz bija svaiga enerģija. Komanda aizvadīja otro spēli divās dienās, tāpēc man bija jābūt visenerģiskākajam laukumā," pēcspēles intervijā "FOX Sports" televīzijai teica Bertāns, kurš šajā cīņā iemeta piecus no astoņiem trīspunktniekiem. "Kad trāpi pirmos pāris metienus, tas ļoti palīdz pārliecībai un ļauj turpināt mest ar augstu precizitāti."

"Lai varētu šādu mest, ir jāpaveic liels darbs gan fiziski, gan mentāli. Lai tiktu pie stabilitātes, tas nenozīmē tikai to, ka jāmet katru dienu. Ir jābūt arī sakārtotai galvai. Ja met ar 50% precizitāti, tas nozīmē, ka pēc viena garām aizmest metiena nākamajam jābūt grozā," stāstīja Bertāns.

Latvietis norādīja, ka "Spurs" komanda otrajā ceturtdaļā ielaidusi 43 punktus, jo vienība atslābinājusies, ļaujot pretiniekiem veikt ātros uzbrukumus un tikt pie brīviem metieniem,

"Lielajā pārtraukumā runājām, ka nedrīkstam atkārtot šīs kļūdas, kas trešajā ceturksnī jau viņiem lika mest ar zemu precizitāti. Uzvaru mums deva aizsardzība," uzsvēra Bertāns.

Bertāns šosezon vidēji spēlē iemetis 7,7 punktus un izcīnījis 3,5 atlēkušās bumbas, aizvadot savu individuāli veiksmīgāko sezonu. Viņam ir labākais trīspunktu metienu realizācijas procents līgā.

"Spurs" ar 29 uzvarām 51 spēlē Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas septītajā vietā.

Nākamo maču "Spurs" aizvadīs otrdien, kad uzņems Fīniksas "Suns".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu