Ilgi gaidītā tikšanās - Bertāns pret Kurucu (1)

Saldais ēdiens Latvijas basketbolam
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: EPA/Scanpix

Šonakt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) norisināsies ilgi gaidīts duelis - Bruklinas "Nets" pret Sanantonio "Spurs. Tas nozīmē, ka laukumā tiksies divi latvieši - Rodions Kurucs un Dāvis Bertāns. Abi basketbolisti šosezon rāda ļoti labu sniegumu, tādēļ šī spēle solās būt vēl aizraujošāka. 

Šonakt plkst. 3:30 (pēc Latvijas laika) Sanantonio norisināsies Latvijas basketbolam ļoti saistoša spēle, jo savā starpā NBA laukumos pirmo reizi tiksies divi basketbolisti - Rodions Kurucs un Dāvis Bertāns

Šī būs abu basketbolistu pirmā tikšanās NBA laukumos. Katra no komandām spēlē savā konferencē, tādēļ abas vienības savā starpā tiekas tikai divas reizes sezonā. Otra tikšanās ir paredzēta 26. februārī Bruklinā. 

Abi basketbolisti šosezon rāda ļoti labu sniegumu, regulāri priecējot līdzjutējus. Bertāns NBA aizvada savu trešo sezonu. Šosezon 26 gadus vecais basketbolists aizvadījis 46 spēles, kuru laikā vidēji spēlē guvis 8,2 punktus, kā arī realizējis 48% izmestos tālmetienus. Trīspunktnieku procenta ziņā Bertāns ir labākais visā NBA. 

Savukārt debitants Kurucs ir liels pārsteigums un atklājums visiem. Tikai 20 gadus vecais basketbolists savā debijas sezonā ir aizvadījis 35 spēles "Nets" komandas kreklā, kā arī 23 reizes ir izgājis starta pieciniekā. Vidēji spēlē Kurucs gūst 9,3 punktus, kā arī izcīna 3,6 atlēkušās bumbas. 

Jāatzīmē arī fakts, ka latvietis Kurucs piedalīsies NBA Visu zvaigžņu spēles programmā iekļautajā Uzlecošo zvaigžņu mačā. Uzlecošo zvaigžņu spēlē piedalās līgas debitanti un otrgadnieki, bet tā norisināsies pirms Visu zvaigžņu mača 15.februārī Šarlotā. Kurucs pēc līgas komandu galveno treneru asistentu balsojuma iekļauts Pasaules komandas sastāvā.

Patīkami arī ir tas, ka abu basketbolistu pārstāvētās komandas rāda labu un stabilu sniegumu. Gan "Nets", gan "Spurs" dotajā brīdī atrodas izslēgšanas spēļu robežā. Bruklinas vienība ar 28 uzvarām un 24 zaudējumiem Austrumu konferencē ieņem sesto vietu. Arī Sanantonio komanda ieņem sesto vietu, bet Rietumu konferencē. Vienība 52 spēlēs ir spējusi izcīnīt 30 uzvaras.

Jāpiemin, ka divi latvieši NBA laukumos savulaik jau ir tikušies. Tas notika, kad savā starpā tikās Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" un Bertāna "Spurs" komandas. Šādas savstarpējās tikšanās vienmēr izraisa papildus interesi, īpaši gadījumos, ja abiem basketbolistiem sanāk tieši uzspēlēt vienam pret otru. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu