Dzierkals kļuvis par KHL mēneša labāko jauno hokejistu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārtiņš Dzierkals
Mārtiņš Dzierkals Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals kļuvis par janvāra mēneša Kontinentālās hokeja līgas (KHL) labāko jauno spēlētāju.

Pašlaik 21 gadu vecais Dzierkals janvāra mēneša laikā 12 mačos izcēlās ar trim vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm, bet kopumā viņš pa vārtiem veica 14 metienus, vidēji mačā uz ledus pavadot 13 minūtes un 59 sekundes.

Dzierkalam šī ir debijas sezona KHL, bet kopumā šosezon viņš 40 spēlēs guvis piecus vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt par mēneša labāko vārtsargu kļuvis Iļja Konovalovs no Jaroslavļas "Lokomotiv". Vien 20 gadus vecais vārtsargs deviņos mačos guva astoņas uzvaras, turklāt piecas no tām bija "sausā".

Krievs savos vārtos vidēji ielaida tikai 0,83 ripas un kopumā atvairīja 97,02% metienu.

Tikmēr labākā mēneša aizsarga godu izpelnījies zviedrs Viktors Svedberjs no Astanas "Baris", kurš 12 mačos palīdzēja vienībai gūt septiņas uzvaras, pašam pa šo laiku atzīmējoties ar vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Tāpat aizsargs nopelnīja teicamu lietderības koeficientu +8.

Visbeidzot par mēneša labāko uzbrucēju atzīts Sanktpēterburgas SKA hokejists Ņikita Gusevs, kuram pārstāvētā vienība janvārī 12 spēlēs izcīnīja 11 uzvaras. Tikmēr uzbrucējs pa šo laiku guva divus vārtus un izpildīja 17 rezultatīvas piespēles, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +13.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu