Dončičs: Porziņģis ir lielisks spēlētājs, tāpēc esam priecīgi, ka viņš ir mūsu sastāvā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Luka Dončičs (no kreisās) un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs (no kreisās) un Kristaps Porziņģis Foto: EPA/AP/ScanPix

Latvietis Kristaps Porziņģis ir lielisks spēlētājs, tāpēc Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" ir priecīga, ka viņš pievienojies tās sastāvam, teica vienības basketbolists Luka Dončičs.

23 gadus vecais Porziņģis ievērojamā maiņas darījumā ceturtdien no Ņujorkas "Knicks" nokļuva Dalasas "Mavericks" komandā. Vēl uz šo vienību devušies Tims Hārdevejs juniors, Kortnijs Lī un Trejs Burks, kamēr uz "Knicks" aizmainīti Deandrē Džordans, Deniss Smits juniors, Veslijs Metjūss un divas izvēles tiesības drafta pirmajā kārtā.

"Jā, šis darījums bija pārsteigums. Kristaps ir lielisks spēlētājs, tāpēc esam priecīgi, ka viņš ir mūsu sastāvā. Kad ar "Mavericks" nesen viesojos Ņujorkā, mēs ar viņu par šo tēmu nerunājām. Cerams, ka varēsim kopā spēlēt ilgu laiku," pēc ceturtdienas mača pret Detroitas "Pistons" teica Dončičs.

"Kristaps var mest bumbu grozā un izcīnīt atlēkušās bumbas, viņš laukumā var darīt tik daudz lietu. Porziņģis var kļūt par vienu no labākajiem spēlētājiem līgā. Nenoliedzami, vasarā mēģināšu viņu pierunāt, lai paliek "Mavericks" komandā," uzsvēra slovēņu debitants.

Ceturtdien parādījās informācija, ka Porziņģis šovasar negrasās parakstīt ilgtermiņa līgumu ar "Mavericks", tā vietā pieņemot vien kvalifikācijas kontraktu, lai 2020.gadā kļūtu par neierobežoti brīvo aģentu, tomēr tagad situācija nedaudz mainījusies, jo latvietis vispirms gribot iepazīt Dalasas kluba organizāciju un tad spriest par saviem ilgtermiņa plāniem.

Arī "Mavericks" klubs raugoties cerīgi uz iespējām panākt ar Porziņģi ilgtermiņa vienošanos.

Priecīgs par Porziņģa pievienošanos bija arī "Mavericks" leģenda Dirks Novickis.

"Ja ir tāda iespēja, šādi spēlētāji vienkārši jāmēģina iegūt savā īpašumā. Cerams, šis solis ļaus mums virzīties uz priekšu. Redzēsim, kas notiks tālāk un kā Kristapam būs ar veselību," izteicās vācietis.

"Mavericks" vēl 2011.gadā kļuva par NBA čempioni. Tā ar 23 uzvarām 51 spēlē šobrīd ieņem 12.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā un saglabā izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru.

Tiesa, Porziņģis vēl joprojām ārstē nopietnu ceļgala traumu un tuvākajā laikā viņa atgriešanās laukumā nav gaidāma.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu