KNAB sācis pārbaudi par ''airBaltic'' praksi piešķirt amatpersonām tā saucamās VIP kartes (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna starptautiskajā lidostā "Rīga".
Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna starptautiskajā lidostā "Rīga". Foto: Ieva Čīka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi par nacionālās aviokompānijas ''airBaltic'' praksi piešķirt amatpersonām tā saucamās VIP kartes, kas ļauj saņemt dažādas priekšrocības, vēta raidījums "TV3 ziņas".

To, ka, stājoties amatā, saņēmis šādu piedāvājumu, atklāja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Viņš gan no tā atteicās, norādot, ka šādi piedāvājumi, viņaprāt, nav savietojami ar likumu par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonām, kā arī tā pieņemšana būtu neētiska pret citiem pasažieriem, kuriem šis īpašais VIP pakalpojumus ir jānopelna.

Piedāvājumā viņš esot aicināts sirsnīgāk iepazīties ar ''airBaltic'' pakalpojumu.

Lai iepazīšanās būtu patīkama, Linkaita ''airBaltic'' lojalitātes kartei tiktu piemērota īpaša VIP pakalpojumu pakete. Kā bonusi minēta iespēja divas reizes gadā bez maksas ceļot biznesa klasē, iespēja izmantot VIP zāli, kā arī prioritāra reģistrācija un bezmaksas rokas bagāža. Lai pie šādiem VIP pakalpojumiem tiktu, ierindas pasažierim gadā jāveic vismaz 60 lidojumi, noskaidroja raidījums.

Tikmēr ''airBaltic'' skaidroja, ka VIP privilēģijas aviokompānija piedāvā ne tikai satiksmes ministram, bet visiem valdības ministriem, turklāt tas tiek darīts jau vairāk nekā desmit gadus.

''Ministri ir vissvarīgākie šīs valsts pārstāvji un tās vārda nesēji, tāpēc mēs viņiem kā īpaši svarīgiem cilvēkiem nosūtam šo piedāvājumu. Tā ir viņu brīva izvēle pieņemt to vai nē, bet šī prakse ir spēkā jau kopš 2009. gada," atklāja ''airBaltic'' prezidents Martins Gauss.

Aizbildinoties ar datu aizsardzību, Gauss atteicās atklāt, kuri ministri piedāvājumu pieņēmuši, taču tādu esot lielais vairākums. Līdzīgas vēstules tiekot nosūtītas arī citām valsts amatpersonām un biznesa līderiem, ko Gauss sauc par aviokompāniju normālu praksi.

Tomēr KNAB norāda, ka šādu īpašu privilēģiju pieņemšanā no komersanta saskatāmas likuma pārkāpuma pazīmes, un birojs sācis informācijas pārbaudi par ''airBaltic'' piedāvājumu valsts amatpersonām.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu