Ostrovskis: Lielupē notiks augsta līmeņa tenisa turnīrs, kāds Latvijā vēl nav bijis

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksandrs Ostrovskis
Aleksandrs Ostrovskis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šajā gadā Jūrmalā gaidāmā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules tūres turnīra rīkotāji ir gandarīti par iespēju šīs sacensības rīkot Latvijā, pauda tā direktors Aleksandrs Ostrovskis.

Šogad no 22. līdz 28.jūlijam māla seguma tenisa centrā "Lielupe" notiks WTA "International" sērijas turnīrs. Sākotnēji to bija iecerēts organizēt Maskavā, tomēr tas pēc WTA apstiprinājuma pārcelts uz Jūrmalu, bet to joprojām rīkos Krievijas sporta mārketinga aģentūra "ONE SGM".

Turnīra oficiālais nosaukums būs "Baltic Open".

"Šosezon jūlijā Lielupē notiks augsta līmeņa turnīrs, kāds Latvijā vēl nav bijis. Esam gandarīti, ka mums parādījās iespēja turnīru rīkot šeit. Pirms tam turnīrs notika Maskavā Nacionālajā tenisa centrā, pulcējot augsta līmeņa tenisa zvaigznes. Domāju, ka sarīkojām to labā līmenī. Turnīrs tika pie jauniem atbalstītājiem, un tagad tas notiks Latvijā," pirmdien preses konferencē pauda Ostrovskis.

Sagaidāms, ka "Baltic Open" turnīrā piedalīsies Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko, kuras jau esot piekritušas tajā spēlēt. Balvu fonds būs 250 000 eiro.

"Turnīrs Maskavā bija labs. Atrašanās vieta gan ne īpaši, bet viesnīca un korti bija labi. Ceru, ka Latvijā turnīrs būs labāks un atbrauks daudzas spēcīgas tenisistes," cerību pauda Latvijas pirmā rakete Sevastova.

Galerija: Latvijas dāmu tenisa izlase informē par Federāciju kausu

Savukārt Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidents Juris Savickis norādīja, ka jau iepriekš organizācija gribējusi iegādāties tiesības rīkot šāda līmeņa sacensības, bet licence maksājusi četrus miljonus eiro.

"Tā sanāca, ka turnīrs pats atnāca pie mums - ne par velti, bet par krietni mazāku summu. Šīs sacensības dos pienesumu tenisam, "Lielupei", Jūrmalai un Rīgai. Ceru, ka šim turnīram būs gara elpa un tas notiku ilgu laiku. LTS darīs visu, lai tāda līmeņa turnīri notiktu. Tā kā šāda līmeņa sacensības nebūs ne Lietuvā, ne Igaunijā, mēs esam ieguvuši monopolu uz šādu nosaukumu," pauda Savickis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu