Latvijas basketbola izlases kandidātos iekļauti visi Eirolīgas klubu spēlētāji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Arnis Vecvagars
Arnis Vecvagars Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars nosaucis 24 basketbolistus, kuri reģistrēti 2019.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas pēdējā posma spēlēm, paplašinātajā sarakstā iekļaujot visus pašmāju spēlētājus no Eirolīgas komandām.

No 24 spēlētājiem uz treniņiem tiks aicināti 16-18 basketbolisti.

No Eirolīgas komandām sarakstā iekļauti Jānis Strēlnieks, Jānis Timma (abi - Pirejas "Olympiakos"), Dairis Bertāns (Milānas "AX Armani Exchange Olimpia"), Žanis Peiners (Stambulas "Dariššafaka Tekfen"), Rolands Šmits (Barselonas "Lassa"), Anžejs Pasečņiks (Grankanārijas "Herbalife") un Artūrs Kurucs (Vitorijas "Kirolbet Baskonia").

Tiesa, šobrīd vēl nav zināms, vai visi Eirolīgas komandu spēlētāji varēs palīdzēt Latvijas izlasei mačos ar Spāniju un Melnkalni.

"Milānas klubs apstiprinājis, ka Dairis Bertāns varēs pievienoties valstsvienībai pēc kluba spēles, kas notiks 21.februārī. Ir pamatotas cerības, ka "Olympiacos" rīkosies tāpat attiecībā uz Jāni Strēlnieku un Jāni Timmu. Turpinās komunikācija ar citu spēlētāju klubiem un pārstāvjiem," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Vecvagara teikto.

"Dairim, abiem Jāņiem, arī Šmitam un Pasečņikam ir Eirolīgas spēles 21.februārī. Nākamajā dienā viņi var būt Rīgā, bet ir liels jautājums vai būtu lietderīgi uzreiz no lidmašīnas doties laukumā. Gan klubu, gan arī valstsvienības interesēs ir rīkoties tā, lai neciestu ilgtermiņa intereses. Peinera klubam 22.februārī ir Eirolīgas spēle. Katrā ziņā spēlei gatavosimies ar tiem spēkiem, kas būs mūsu rīcībā kopš nometnes sākuma, necerot uz glābējiem," uzsver Vecvagars.

Latvija 22.februārī Rīgā tiksies ar Spāniju, bet trīs dienas vēlāk Podgoricā spēkosies ar Melnkalni.

I grupas kopvērtējumā pēc desmit kārtām līdere ar astoņām uzvarām ir Spānija, bet par vienu panākumu mazāk ir Turcijai. Abas izlases jau ir nodrošinājušas iekļūšanu Pasaules kausa finālturnīrā. Tālāk ar sešām uzvarām seko Melnkalne un Latvija, kamēr Ukrainai ir piecas uzvaras. Savukārt pēdējā, sestā, ar diviem panākumiem ir Eiropas čempione Slovēnija.

Ja Latvijas izlase uzvarēs Spāniju, pret Melnkalni tai ceļazīmes iegūšanai derēs uzvara ar jebkādu pārsvaru. Savukārt, ja latvieši zaudēs spāņiem, bet Melnkalne uzvarēs Ukrainas basketbolistus, Latvijai pret melnkalniešiem būs nepieciešama uzvara ar vismaz desmit punktu pārsvaru.

Trīs labākās apakšgrupas komandas izcīnīs ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu