ASV ar jauno rotāciju Latvijā palielina "Black Hawk" helikopteru skaitu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Turpinot ASV operāciju "Atlantic Resolve", Latvijā ieradušies 13 helikopteri, lai stiprinātu reģionālo drošību un demonstrētu ASV klātbūtni reģionā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Tāpat Latvijā ieradušies aptuveni 150 karavīru no ASV 1. kaujas aviācijas brigādes 3. bataljona, kas ar 13 helikopteru UH-60 un HH-60 "Black Hawk" atbalstu pildīs dienesta pienākumus Nacionālo bruņoto spēku aviācijas bāzē Lielvārdē.

AM Preses nodaļas pārstāve Mairita Senkevicina aģentūrai LETA apliecināja, ka iepriekšējā ASV rotācija ieradās pagājušā gada jūlijā ar pieciem helikopteriem "Black Hawk". Arī pirms tam ASV spēku rotācijas veidoja pieci helikopteri.

1. kaujas aviācijas brigādes 3. bataljona karavīri trenēsies kopā ar Nacionālo bruņoto spēku un NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas karavīriem, kā arī piedalīsies militārajās mācībās. Plānots, ka šī rotācija Latvijā uzturēsies deviņus mēnešus.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014. gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV sāka mācību operāciju "Atlantic Resolve". Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā. Operācija ir izvērsta arī Rumānijā un Bulgārijā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu