Pēc "Rīgas satiksme" aicinājuma būvvalde tomēr rīkos sabiedrisko apspriedi par "kapu tramvaja" projektu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Rīgas satiksmes" zemās grīdas tramvajs; ilustratīvs foto.
"Rīgas satiksmes" zemās grīdas tramvajs; ilustratīvs foto. Foto: LETA

Rīgas pilsētas būvvalde nolēmusi tomēr rīkot sabiedrisko apspriedi par Skanstes jeb tā dēvētā "kapu tramvaja" līnijas izbūves projektu, aģentūrai LETA apstiprināja būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns.

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz būvniecības ierosinātāja SIA "Rīgas Satiksme" iesniegumu.

Savukārt "Rīgas satiksme" šādu lūgumu izteikusi saistībā ar lielo sabiedrības ieinteresētību.

Komentējot to, kādēļ iepriekš būvvalde bija nolēmusi projektu virzīt tālāk bez publiskās apspriedes, Butāns skaidroja, ka daļai teritoriju, kuras skar būvniecības iecere, publiskā apspriešana savulaik jau organizēta detālplānojuma izstrādes laikā. Savukārt pārējā teritorijā tikšot izmantota jau esošā tramvaju līniju infrastruktūra.

» Matīss: Skanstes tramvaja projekts atlikts vismaz uz gadu

Patlaban vēl nav izlemts konkrēts datums, kad apspriede tiks izsludināta.

LETA jau vēstīja, ka Rīgas apkaimju alianse, protestējot pret to, ka par Skanstes tramvaja ieceri netika rīkota publiskā apspriede, decembra beigās Rīgas domē organizēja paši savu sabiedrisko sanāksmi.

Lai gan uz to bija aicināti ierasties arī atbildīgo pašvaldības institūciju pārstāvji - neviens no viņiem neieradās.

Pēc apspriedes alianse un vēl vairākas citas iedzīvotāju biedrības nolēma, ka Rīgas domi aicinās pilnībā pārtraukt Skanstes tramvaja līnijas izbūvi un izvērtēt citu maršrutu alternatīvas. Kopumā iedzīvotāji izstrādāja aptuveni desmit priekšlikumus, kuri tika apkopoti un iesniegti atbildīgajām domes institūcijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu