Restorāna "Sēnīte" atdzimšanā varēs iesaistīties katrs interesents (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vikipēdija

Restorāns "Sēnīte" ir tuvu atdzimšanai. Maizes un konditorejas izstrādājumu ražotāja "Liepkalni" saimnieks Dagnis Čākurs plāno šeit uzsākt uzņēmējdarbību, vēsta raidījums "LNT Ziņas".

Restorāns "Sēnīte" tika uzbūvēts pagājušā gadsimta vidū. Ēku komplekss, dēvēts par 60. gadu arhitektūras šedevru. 

Kafejnīca un veikals darbojās līdz 90. gadu beigām, bet nu jau vairākus gadu desmitus viss ir pamests.

Tukšās ēkas nedrīkst nojaukt, jo iekļauta aizsargājamo valsts kultūras pieminekļu sarakstā.

Uzņēmējs Dagnis Čākurs izlolojis ideju par šīs vietas atdzimšanu. Apskatot īpašumu, viņam radās ideja par publiskas akciju sabiedrības dibināšanu, kurā ikviens varētu iegādāties akcijas, tādējādi kļūstot par vienu no restorāna īpašniekiem.

"Liepkalni" īpašnieks izsludinājis ideju konkursu, lai gūtu skaidrību, kā attīstīt īpašumu.

Iepazīstoties ar arhitektu piedāvājumiem, esot skaidrs, ka šajā vietā jāveido konditoreja, beķereja, miltu malšanas ražotne, firmas veikals, ātrā ēstuve un augstas klases restorāns.

Tāpat te varētu atrasties kempings, mini golfa laukums un citas atpūtas un izklaides iespējas.

Plakāts uz kādreiz tik populārās atpūtas vietas “Sēnīte” vēsta, ka šī ēka ir pārdošanā, taču arhitekti jau izstrādājuši vīziju, kāda tā varētu izskatīties nākotnē.

Pagaidām viss gan vēl ideju līmenī, taču pamazām top skaidrs, kā rīkoties, atzīst ”Liepkalnu” īpašnieks. Projekts varētu izmaksāt aptuveni 2 miljonus eiro, bet vienas akcijas cena varētu būt 50 eiro.

Projektam tiek veidota arī interneta vietne, lai visiem, kuru īpašumā būs "Sēnītes" akcijas, būtu iespējams redzēt uzņēmuma darbības attīstību.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu